Σε εξέλιξη η κατασκευή του αιολικού πάρκου στον Πολύμυλο



wind_farmΕργοστάσιο ανεμογεννητριών για υπεράκτια αιολικά πάρκα και ερευνητικό κέντρο πρόκειται να δημιουργήσει στη Βρετανία ο ισπανικός όμιλος Gamesa. Ο όμιλος έχει, ήδη από το 2000,έχει σημαντική παρουσία και στην ελληνική αγορά αιολικής ενέργειας, μέσω της GAMESA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ AΕ και δραστηριοποιείται στους τομείς πώλησης και συντήρησης ανεμογεννητριών.
Στην Ελλάδα, η Gamesa κατέχει σήμερα, μέσω της GAMESA ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ AΕ, άδειες ηλεκτροπαραγωγής για 22 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 537 μεγαβάτ, ενώ το συνολικό της επενδυτικό πρόγραμμα ξεπερνάει τα 1.000 μεγαβάτ. ¸χει ήδη κατασκευάσει το γνωστό αιολικό πάρκο «Αλογόραχη» στην Ανάβρα Μαγνησίας ενώ σε φάση κατασκευής βρίσκονται άλλα τρία αιολικά πάρκα στους νομούς Ημαθίας, Κοζάνης και Βοιωτίας, συνολικής ισχύος 62,5 μεγαβάτ και προϋπολογισμού 85 εκ. ευρώ. Το αιολικό πάρκο της Gamesa στο Ν. Κοζάνης, βρίσκεται στον Πολύμυλο, ακριβώς πάνω από το πρώτο τούνελ, της Εγνατίας. Ο νέος τύπος των υπεράκτιων ανεμογεννητριών ισχύος 5 μεγαβάτ θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά το 2013 ενώ τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει το μοντέλο των 6-7 μεγαβάτ.     

πηγή: ο χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.