«Όπως εσείς σκοτώνετε, έτσι θα σκοτωθείτε»



41D3ED6ED6DDB0153E29177CE7B3C7FEΜέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα» απευθύνθηκε ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν στους Γάλλους, εκτοξεύοντας απειλές για την παρουσία στρατιωτών στο έδαφος του Αφγανιστάν, αλλά και για την απόφαση της απαγόρευσης της μουσουλμανικής μαντίλας στη Γαλλία.
Στο σύντομο ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αναφέρει πως είναι «δικαίωμα των μουσουλμάνων να απαντήσουν στις αδικίες που υφίστανται οι ομόδοξοι στη Γαλλία». Συνεχίζοντας τις απειλές του ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος τρομοκράτης, δήλωσε προς τους Γάλλους πως «ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η ασφάλεια σας είναι να αποχωρήσετε από το Αφγανιστάν. Όπως εσείς σκοτώνετε, έτσι θα σκοτωθείτε και όπως εσείς πιάνετε ομήρους, με τον ίδιο τρόπο θα πιάσουμε και εμείς ομήρους εσάς».
Αναφερόμενος στην απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας στη Γαλλία, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δήλωσε πως «όπως εσείς θεωρείτε δικαίωμά σας να απαγορεύετε τη μαντίλα στις μουσουλμάνες, έτσι και εμείς θεωρούμε δικαίωμά μας να αρχίσουμε να κόβουμε τα κεφάλια των εισβολέων στρατιωτών σας». Μιλώντας για την απαγωγή των πέντε Γάλλων πολιτών από παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην περιοχή του Νίγηρα πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν την χαρακτήρισε ως μια ενέργεια που προκλήθηκε από τις «αδικίες» των Γάλλων στους μουσουλμάνους και στην ανάμειξη της Γαλλίας στη Βόρεια και Δυτική Αφρική.

πηγή: πρώτο θέμα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.