Ερευνητικό πρόγραμμα μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του ΑΠΘ



ais_Kardias-PontokomiΣημαντικό εργαλείο μπορεί να αποτελέσει, για τον νέο διευρυμένο Δήμο Κοζάνης, το ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί για λογαριασμό του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την καταγραφή και μελέτη του προβλήματος της σωματιδιακής ρύπανσης.
Αυτό επεσήμαναν μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα το πρωί, τόσο ο Δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης όσο και ο υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος Δημήτριος Μελάς. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι δράσεις περιβάλλοντος στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη από τον κ. Μιχαηλίδη,  ο οποίος επεσήμανε ότι η μελέτη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τα στοιχεία θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος και να βελτιωθούν  ακόμη περισσότερο της συνθήκες. Ο υπεύθυνος καθηγητής Δημήτριος Μελά παρουσίασε το ερευνητικό πρόγραμμα που έχει τον τίτλο «Ολοκληρωμένη αποτίμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη από υφιστάμενες και μελλοντικές πηγές ρύπανσης», σημειώνοντας ότι κατά το προηγούμενο έτος η ρύπανση στην περιοχή ήταν μεγάλη ενώ σημειώθηκαν και πολλές υπερβάσεις. Όσον αφορά στο έργο που έργο χρηματοδοτείται, από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ έχει προυπολογισμό 89.250,€. και προβλέπει τόσο την πραγματοποίηση μετρήσεων όσο και υπολογισμούς με μοντέλα ποιότητας του αέρα.

πηγή: news.ert.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.