Συνάντηση προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με μαθητές του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης



1_2_3Τους εκπροσώπους των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης, οι οποίοι την Πέμπτη διαμαρτυρηθήκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, συνάντησε στο Δημαρχείο Κοζάνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μανώλης Παφίλης, συζητώντας μαζί τους λόγους που τους οδήγησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου όπου στεγάζονται. Οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου διαμαρτύρονται για τη μη κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου που προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό του σχολείου, καθώς και για συνωστισμό που υπάρχει σε πολλές αίθουσες. Ο κ. Παφίλης συνομιλώντας με τα μέλη του 15μελους του 6ου Γυμνασίου έκανε γνωστό πως ο Δήμος Κοζάνης έχει παραχωρήσει οικόπεδο για το κλειστό Γυμναστήριο ακριβώς δίπλα από το σχολείο, αλλά η κατασκευή του δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του. Όσο αφορά το ζήτημα της αποσυμφόρησης των αιθουσών, το θέμα θα λυθεί με την κατασκευή νέου Γυμνασίου στη ΖΕΠ, με το Δήμο Κοζάνης να έχει λειτουργήσει έγκαιρα παραχωρώντας οικόπεδο από το 2008 στο Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές παράλληλα έθεσαν στον κ. Παφιλη και το ζήτημα μικροπροβλημάτων συντήρησης και επισκευής του κτιρίου, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να ενημερώνει άμεσα την υπεύθυνη σχολικών κτιρίων του Δήμου Κοζάνης, που θα επισκεφθεί το 6ο Γυμνάσιο ώστε να καταγραφούν τα σημεία όπου χρειάζονται παρεμβάσεις.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα με τους μαθητές να αποχωρούν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, περιμένοντας όμως την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους. Η συνεργασία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τα 15μελή και τους εκπροσώπους των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων χαρακτηρίζεται άψογη και από τις δύο πλευρές και θα συνεχιστεί σε  όλη τη διάρκεια της χρονιάς ώστε να εμφανιστούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.