Το ΚΕ.Π.ΚΑ Κοζάνης αντιδρά για τα διόδια του Πολυμύλου



1prosehos_ta_diodia_polymyloy_kozanis_533697_bΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟY ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΡΟΣ: την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

κ. Πρόεδρε,

Μετά την πρόσφατη επιβολή τέλους διοδίων στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Πολυμύλου και τη σχετική συζήτηση που προκλήθηκε, δεδομένου και ότι το κόστος κατασκευής της Εγνατίας Οδού ήδη καλύφθηκε και ότι τα διόδια αφορούν στη συντήρηση του δρόμου, επιθυμούμε, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Ν. Κοζάνης, να θέσουμε τα κάτωθι ερωτήματα, τα οποία θεωρούμε ότι απασχολούν την τοπική κοινωνία στο σύνολό της:
Α) Ποιο ακριβώς είναι το νομοθετικό πλαίσιο, με το οποίο επιβλήθηκαν τα τέλη διοδίων;
Β) Οι εισπράξεις από τα διόδια Πολυμύλου θα καλύπτουν την συντήρηση ολόκληρου του δικτύου της Εγνατίας (από Ηγουμενίτσα έως Κήπους Έβρου);
Γ) Πρόκειται να επιβληθούν διόδια και σε άλλα σημεία της Εγνατίας και πότε ακριβώς;
Θέτουμε τα παραπάνω ερωτήματα, ώστε, αφού αποσαφηνιστεί η νομιμότητα των διοδίων, να απαντηθεί επαρκώς το ερώτημα εάν οι διερχόμενοι από τον Σταθμό Πολυμύλου θα καλύπτουν το κόστος συντήρησης ολόκληρης της Εγνατίας και έως πότε.

Επίσης, θεωρούμε ότι για λόγους διαφάνειας είναι απαραίτητο να μας αποστείλετε λεπτομερή καταγραφή των δαπανών συντήρησης της Εγνατίας σε ετήσια βάση, ώστε οι καταβάλλοντες σημαντικό μέρος του κόστους, να γνωρίζουν με ακρίβεια την αξιοποίηση των χρημάτων τους.
Επιλέγουμε την δημοσίευση της επιστολής μας, ώστε να μην μένει καμία σκιά στην ενημέρωση των καταναλωτών.
Αναμένουμε την απάντησή σας, ευελπιστώντας στην άρτια μεταξύ μας συνεργασία, για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γ. Θεοφύλακτος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.