Σώα η αρκούδα και τα μικρά της στον Μελισσότοπο



11arkoudakiΚαλά στην υγεία τους είναι η θηλυκή αρκούδα και τα δύο μικρά της, που εγκλωβίστηκαν σε φράγμα στον Μελισσότοπο Καστοριάς (Δήμος Αγίων Αναργύρων), για να παίξουν ή ίσως και να γευτούν το γόνο της πέστροφας, που από πέρυσι, είχε εμπλουτίσει το φράγμα.
Δεν υπήρξε τραυματισμός των τριών αρκούδων, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Αρκτούρος”, Βάσω Πετρίδου και πρόσθεσε ότι “δεν έγινε ουσιαστική ζημιά, καθώς δεν υπήρξε τραυματισμός της μητέρας, ούτε των μικρών, αλλά δεν υπήρξε ζημιά και στον πληθυσμό της πέστροφας στο φράγμα”.
“Άλλωστε”, πρόσθεσε, η κ. Πετρίδου, “η περιοχή είναι τόσο πλούσια σε καστανιές, που σπάνια μια αρκούδα θα πήγαινε εκεί (στο φράγμα), πόσο μάλλον για να φάει”.
Οι τρεις αρκούδες εγκλωβίστηκαν εντός της περίφραξης του φράγματος και η μητέρα, στην προσπάθειά της να ελευθερώσει τα μικρά, κατέστρεψε το φράχτη και λόγω της σαθρότητας του εδάφους και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, έπεσαν συνολικά 20 πάσσαλοι στο έδαφος.
Σε ανακοίνωση της οργάνωσης επισημαίνεται ότι “οι αρκούδες αυτή την εποχή βρίσκονται σε μεγάλη κινητικότητα για εύρεση τροφής, καθώς έχουν αρχίσει να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες τροφής ενόψει του χειμέριου ύπνου τους”.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.