Κατολίσθηση στην περιοχή του ορυχείου της Μαυροπηγής



rigmaΗ κατολίσθηση σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα του εδάφους, έκτασης τριών στρεμμάτων. Το συγκεκριμένο αγρόκτημα επρόκειτο να συμπεριληφθεί στις υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις της περιοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του ιδιοκτήτη και της ΔΕΗ.
Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πτολεμαΐδας, Αθανάσιος Βούρας, το αγρόκτημα γειτνιάζει με την περιοχή όπου εκδηλώθηκε ρήγμα το περασμένο καλοκαίρι. «Το θέμα του αγροκτήματος είναι ζήτημα ιδιωτικό ωστόσο σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Δήμου σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ που διερευνά τα αίτια της ρηγμάτωσης», πρόσθεσε ο κ. Βούρας.
Από την άλλη πλευρά, ο Διευθυντής του Ορυχείου Μαυροπηγής, Αντώνης Τσαλίδης, χαρακτήρισε την κατολίσθηση ως φαινόμενο μικρής έκτασης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τόνισε ότι ήδη η περιοχή έχει διαμορφωθεί, καθώς ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις αντιστήριξης του εδάφους.

πηγή: newsinnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.