Ο αντικαπνιστικός νόμος στη Δ. Μακεδονία



29DAB22DAF4718F298DCB99493B7DAFDΤην αναστολή και τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου ζητούν με επιστολή διαμαρτυρίας, που συνυπογράφουν τα πρωτοβάθμια σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων και την οποία έχουν ήδη κοινοποιήσει στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Στην επιστολή τους οι καταστηματάρχες τονίζουν μεταξύ των άλλων την δυσχερή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει, ένα μήνα μετά την εφαρμογή του νόμου και λίγο πριν την έναρξη των προστίμων. Το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κοζάνη, από τους προέδρους των Σωματείων των πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και προέδρου του Σωματείου Γρεβενών, Γρηγόρη Τσαπατσάρη. Η αυριανή ημέρα έχει καθοριστεί από την Ομοσπονδία για την έκτακτη κοινή συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και στην οποία θα συμμετέχουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία από όλη την Ελλάδα. Στην συνεδρίαση θα αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο η περαιτέρω στάση των κινητοποιήσεων, καθώς γίνεται λόγος για κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την χώρα σε περισσότερες από 100 και πλέον πόλεις.
Σύμφωνα με τους Προέδρους των Σωματείων στην Δυτική Μακεδονία η μείωση του τζίρου των καταστημάτων στην περιοχή μετά την απαγόρευση του τσιγάρου ξεπερνά το 45% και ο κίνδυνος για κλείσιμο πολλών καταστημάτων είναι εμφανής.

πηγή: news.ert.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.