Δημοσκόπηση για την κατάσταση των επιχειρήσεων στη Δ. Μακεδονία



barchart3dΔημοσκόπηση που αποτυπώνει την κατάσταση των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιήθηκε από την εταιρία INTERVIEW  σε 605 επιχειρήσεις για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Κοζάνης, της ΑΝΚΟ, του Επιμελητηρίου Καστοριάς, και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Νομού Κοζάνης  . Τα στοιχεία παρουσιάζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες που έφερε η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης στην περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας, αλλά παράλληλα παρουσιάζει και την σωστή συμπεριφορά των επιχειρηματιών σε σχέση με τις απολύσεις καθώς μεγάλο ποσοστό κράτησε το υπάρχον προσωπικό 67% και δεν προέβη σε απολύσεις 19%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων σύμφωνα με την δημοσκόπηση είναι η έλλειψη ρευστότητας (66%) και ο έντονος ανταγωνισμός (25%). Όσων αφορά τον τζίρο των επιχειρήσεων για το επόμενο 6μηνο, το 68% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα υπάρξει μείωση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερώτηση “με ποια από τις υπηρεσίες του Δημοσίου αντιμετωπίσατε προβλήματα ως επαγγελματίας”, το 45% απάντησε η εφορία, το 39% ο ΟΑΕΕ, το 17% ο Δήμος και το 16% η Νομαρχία. Η απαισιοδοξία για το μέλλον των επιχειρηματιών αγγίζει το 67%.

πηγή: vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.