Δεν κλείνει τελικά το ΤΕΙ στα Γρεβενά



teiLogoΜε υπαλλήλους που θα αποσπαστούν από το δήμο Γρεβενών αναμένεται να λειτουργήσει η γραμματεία του παραρτήματος του ΤΕΙ στα Γρεβενά, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Χαραλαμπίδη. Όπως επισήμανε ο κ. Χαραλαμπίδης χθες, σε συνέντευξη Τύπου, το πρόβλημα με το διοικητικό προσωπικό θα συνεχίσει να παραμένει, όπως θα συνεχίσουν και οι πιέσεις της διοίκησης του ΤΕΙ προς την Πολιτεία για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Εν τω μεταξύ με δήλωσή του ο βουλευτής Γρεβενών, Θανάσης Χαντάβας επισημαίνει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα κλεισίματος του ΤΕΙ Γρεβενών. «Το κλείσιμο των ΤΕΙ δεν είναι αρμοδιότητα των προέδρων τους, αλλά της εκάστοτε Κυβέρνησης και η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η ενδυνάμωση του ΤΕΙ Γρεβενών και όχι το κλείσιμό του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κ Χαντάβα και επισημαίνεται: «Ουδέποτε απευθύνθηκε στο βουλευτή του νομού Γρεβενών ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ούτε γραπτά , ούτε προφορικά για να θέσει θέμα μη δυνατότητας λειτουργίας του ΤΕΙ. Με τον κ. βουλευτή είχε συνάντηση πριν από ένα μήνα περίπου, ο προϊστάμενος του ΤΕΙ Γρεβενών, Δημήτρης Συνδουκάς, ο οποίος ζήτησε… την παρέμβασή του για την επίσπευση των προσλήψεων διοικητικού προσωπικού».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Χαντάβας επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό, Ιωάννη Πανάρετο, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι οι ανάγκες των ΤΕΙ σε μόνιμο διοικητικό προσωπικό θα καθοριστούν στις αρχές του 2011, αφού προηγηθεί ο εξορθολογισμός της κατανομής του διοικητικού προσωπικού μεταξύ των βαθμίδων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας , ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και η εξέταση ενδεχόμενων μετατάξεων πλεονάζοντος προσωπικού στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης».

Πεδίο αντιπαράθεσης η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Γρεβενών
Κανένα έγγραφο αίτημα για να αποσπαστεί αν είναι εφικτό μόνιμος υπάλληλος στο παράρτημα του ΤΕΙ στα Γρεβενά δε δέχτηκε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση από τη διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο νομάρχης Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ στα Γρεβενά, μετά τη λήξη των συμβάσεων έργου του διοικητικού προσωπικού.
Εν τω μεταξύ για το θέμα αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος Γρεβενών, Τάκης Ζήσης απέστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην οποία, αφού επισημαίνει την «αγωνία σύσσωμης της Γρεβενιώτικης κοινωνίας, σχετικά με το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης διοικητικού προσωπικού στα τρία τμήματα ΤΕΙ του Παραρτήματος Γρεβενών, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας», ζητά να προχωρήσει η υπουργός στις «απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση επίλυση του προβλήματος».

πηγή: news.ert.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.