14 Ιουνίου: Ημέρα εθελοντή αιμοδότη – Της Αναστασίας Καρανίκα



Η Εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρώπινης, κοινωνικής αλληλεγγύης και επικοινωνίας. Η συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία είναι ανίχνευση μιας θετικής στάσης για τη ζωή, είναι δώρο ζωής.

Η δημιουργία αιμοδοσιακής συνείδησης συντελεί στη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα συμβάλει σημαντικά με την προσφορά αίματος για τις ανάγκες της χώρας μας. Κάθε σταγόνα αίματος γεμίζει την καρδιά του ανθρώπου.

Η ανθρωπιά δεν είναι κυκλική παρουσία. Δε βρίσκεται στραμμένη προς ένα μονάχα σημείο του ορίζοντα.

Η ανθρωπιά δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι όργανο αυτοπροβολής και επιτυχίας. Είναι συνεχής προσφορά.

Δίνουμε αίμα γιατί αγαπάμε τον άνθρωπο. Αγαπάμε τη ζωή.

Δεν αρκεί να χτίζουμε το όνειρο, πρέπει και να το εξασφαλίσουμε με το ζωοσωτήριο φάρμακο, το αίμα. Χωρίς την αιμοδοσία δεν μπορεί να ζήσει ο κόσμος.

Σπαταλώντας 10’ λεπτά από το χρόνο μας σώζουμε μια ζωή, γιατί όχι, μπορεί και τη δική μας ζωή, των γονέων μας, των παιδιών μας , των αγαπημένων μας.

Όλοι μαζί, να ενώσουμε δυνάμεις για να σώσουμε ζωές.

Για μια ζωή αξίζει το τρύπημα μιας βελόνας, όπως αξίζουν και τα πιο θερμά συγχαρητήρια στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» , και στο τμήμα αιμοδοσίας και μικροβιολογικό του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ για την αξιόλογη και αφιλόκερδή προσφορά τους και το αξιέπαινο έργο τους.

Όλοι μας διψάμε για ζωή, ας κάνουμε κάτι δημιουργικό, ας δώσουμε αίμα. Ας καλοδεχτούμε λοιπόν , το θέρος , δίνοντας αίμα, χαρίζοντας ζωή.

Αναστασία Καρανίκα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.