Χαλάει και πάλι ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Μέχρι πότε θα Κρατήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες



«Παιχνίδια» λίγο πριν από τα τέλη Ιουνίου κάνει ο καιρός, καθώς και τις επόμενες ημέρες αναμένεται άστατος. Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε για σήμερα έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων. Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από την Κυριακή (24/06) ενδεχομένως να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από αύριο Σάββατο 23- Ιουνίου-2018 με κύριο χαρακτηριστικό βροχές ,καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανότητα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Άστατος θα είναι ο καιρός και τις επόμενες 3-4 ήμερες .

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας  έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρασκευή

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη Θράκη και βαθμιαία στη Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Για το Σάββατο (23/06) στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Κυριακή (24/06) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω άνοδο.

Μέχρι την Τετάρτη η κακοκαιρία

Τη Δευτέρα (25/06) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους έντονες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη (26/06) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους έντονες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (27/06) στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.