Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα: «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα» από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας την στήριξη μαθητών και γονέων εντός και εκτός αιθουσών διδασκαλίας, διοργανώνει την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιουνίου σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα αντίστοιχα ενημερωτικές εκδηλώσεις με τίτλο: «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα».

Ο προσκεκλημένος ομιλητής μας για αυτόν τον κύκλο εκδηλώσεων είναι ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, Διδάκτορας Α.Π.Θ., Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της εταιρείας «EMPLOY» και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα» από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο Δρ. Ταουσάνης θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, μαθητές και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν εκπαιδευτικά θέματα. Είσοδος Ελεύθερη.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.ΔΥ.Μ.

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χ. Μιχαηλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας
Χρυσόστομος Μεγκούδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.