Εικόνες εγκατάλειψης στην Ελάτη Κοζάνη – Αγανάκτηση των κατοίκων – Δείτε φωτογραφίες από την παιδική χαρά του χωριού



Τις παρακάτω εικόνες εγκατάλειψης μεταφέρουν οι κάτοικοι της Ελάτης Κοζάνης, έπειτα από επικοινωνία με το KOZANILIFE.GR.

Οι φωτογραφίες είναι από τη μοναδική παιδική χαρά του χωριού, με τα χόρτα να έχουν καλύψει τα πάντα και να καθιστούν το παιχνίδι αδύνατο.

Η αγανάκτησή τους είναι μεγάλη και οι κάτοικοι του χωριού μεταξύ των άλλων δήλωσαν στο KOZANILIFE.GR:

«Το χωριό μας έχει έχει παραμεληθεί εντελώς από τις τοπικές αρχές. Δεν έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα ούτε για το πιο αυτονόητο, να μπορούν να παίξουν. Κεντρικοί δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, γήπεδο ανύπαρκτο, εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, παιδική χαρά ανύπαρκτη, πλατεία απεριποίητη. Μας θυμούνται μόνο προεκλογικά για να μας τάξουν».

Δείτε τις φωτογραφίες από την παιδική χαρά του χωριού:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

26 σχόλια στο άρθρο “Εικόνες εγκατάλειψης στην Ελάτη Κοζάνη – Αγανάκτηση των κατοίκων – Δείτε φωτογραφίες από την παιδική χαρά του χωριού

  1. Είναι τόσο δύσκολο να πάρουν κανα δυό λεβέντες ένα χορτοκοπτικό και να καθαρίσουν τα χόρτα;Προτιμούν να μυξοκλαίγονται βγάζοντας φωτογραφίες κι αφήνουν τα παιδάκια χωρίς παιδική χαρά!Χωρίς να έχω πάει στο χωριό,πάω στοίχημα πως και οι αυλές τους το ίδιο χάλι έχουν!

    1. Για κοίτα καλύτερα τις φωτογραφίες μόνο στα χόρτα βλέπεις εσύ;; Που να κάνουν κούνια σε αυτές που δεν υπάρχουν ή στις σπασμένες τις τσουλήθρες;;; Ή μήπως να τα κάνουν και αυτά καναδυο λεβέντες;;ς . Άντε γιατί λέτε ότι να ναι μου φαίνεται.

    2. καλα σου λεει κοιτα καλυτερα,λετε οτι σας κατεβει,ειναι υποχρεωση του δημου αυτη γιαυτο τους ψηφιζουν.αλλα κατι τετοιοι σαν και εσας τους βγαζετε και φτασαμε εδω που φτασαμε.

  2. Κοίτα καλύτερα τις φωτογραφίες μόνο τα χόρτα βλέπεις εσύ; Πριν μιλήσεις δες πρώτα. Που να κάνουν κούνια σε αυτές που δεν υπάρχουν; Οι στις σπασμένες τσουλήθρες;Η λες ότι μπορούν να το κάνουν κ αυτό καναδυο λεβέντες;;

    1. Στο δικό μου το χωριό πάντως ο αδερφός μου έφτιαξε τις σπασμένες κούνιες ο γειτονας έκοψε τα χόρτα ενας αλλος χωριανος εβγαλε ενα σηδερο που προεξηχε και ηραν επικοινδυνο. και γενικά όταν ο δήμος απουσιάζει μια ο ένας και μια ο άλλος κάτι κάνουμε και η παιδική χαρά διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Οπότε τα παιδιά μας έχουν χώρο να παίξουν… Κάντε κάτι… Όχι για χαρη του δήμου… για χαρη των παιδιων σας… φιλικά πάντα και χωρίς παρεξήγηση…

      1. Μάλλον δεν καταλάβατε. Δεν υπάρχει τίποτα…τίποτα … Βγάλαμε τις φωτογραφίες μηπως και γίνει κάτι όχι να δίνουμε απαντήσεις σε κάθε είδους σχόλια,ούτε να μυξοκλαιμε ,όπως έχουν πει. Ούτε κλαιγομαστε. Λυπάμαι για αυτήν την αντιμετώπιση. Πραγματικά λυπάμαι τελικά ο κάθε ένας κοιτάει μόνο το δικό του το καλό . Μόνο που αν πιάσει το σπίτι του γείτονα φωτιά θα πιάσει και το δικό μας. Φιλικά τι λέω κ εγώ.

        1. Συν Αθηνά και χείρα κίνει,λέγαν οι αρχαίοι.Οχι την χήρα την Βασίλαινα,αυτήν ούτε με γκρέιντερ δεν την κουνάς!Απ’ τις φωτογραφίες βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα πάντα είναι εγκαταλελειμμένα.Βεβαίως δεν τιμά τον δήμο αλλά δεν τιμά και τους κατοίκους!

          1. Θα συμφωνήσω δεν τιμά τον δήμο ούτε και τους κατοίκους. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπαρχει σύνολο. Για ότι δηποτε. Καλώς βλέπουμε τις φωτογραφίες είτε φταίει ο δήμος ,είτε οι κάτοικοι. Γιατί σε αυτή την Ελλάδα ζούμε.

            1. Δυστυχώς δεν εμπεριέχεται ο εθελοντισμός στα γονίδιά μας.Προτιμούμε να πνιγόμαστε στα χόρτα και στα σκουπίδια,που οι ίδιοι μας πετάμε,και να γκρινιάζουμε γιατί κάποιες υπηρεσίες δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους,παρά να μαζέψουμε μερικούς φίλους και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε και το καλύτερο παράδειγμα στα παιδιά μας.Στο κάτω-κάτω για το χωριό μας πρόκειται,για τον χώρο που ζούμε.

              1. Είναι δύσκολο να ζεις σε απομακρυσμένη περιοχή. Από ότι διάβασα η ανάρτηση μιλαει για μια γενικότερη αγανάκτηση των κατοίκων όπως για λακούβες στους δρόμους και για άλλα διάφορα που όσο να εμπεριέχει το αίμα σου τον εθελοντισμό δεν γίνονται. Οι άνθρωποι απλά εξέφρασαν την αγανακτήση τους το να κρίνουμε εμείς τι πρέπει να κάνουν κ τι όχι δεν το βρίσκω σωστό. Δικαίως κοινοποιούν την εγκαταλελειμμένες εικόνες τους και εκφράζουν τα παράπονά τους. Η καθημερινότητα τους είναι δύσκολη και η κοινωνία απούσα. Ας το σεβαστούμε.

  3. Ποση εγκαταλειψη. Δεν μπορουν μονο οι κατοικοι να κανουν κατι. Κριμα εχουν ερημωσει ολα τα χωρια μας.

  4. Είναι δύσκολο να ζεις σε απομακρυσμένη περιοχή. Από ότι διάβασα η ανάρτηση μιλαει για μια γενικότερη αγανάκτηση των κατοίκων όπως για λακούβες στους δρόμους και για άλλα διάφορα που όσο να εμπεριέχει το αίμα σου τον εθελοντισμό δεν γίνονται. Οι άνθρωποι απλά εξέφρασαν την αγανακτήση τους το να κρίνουμε εμείς τι πρέπει να κάνουν κ τι όχι δεν το βρίσκω σωστό. Δικαίως κοινοποιούν την εγκαταλελειμμένες εικόνες τους και εκφράζουν τα παράπονά τους. Η καθημερινότητα τους είναι δύσκολη και η κοινωνία απούσα. Ας το σεβαστούμε.

  5. κατ αρχην τις κουνιες ποιος τις κατεστρεψε ετσι… δεν μιλαμε για φυσιολογικη φθορα μιλαμε για βανδαλισμο… πρεπει να προσεχουμε για να εχουμε… δεν μπορει απ τη μια να αφηνουμε τα παιδια μας ανεξελεγτα να σπανε και να καταστρεφουν κι απ την αλλη να ζηταμε απ το δημο να τα φτιαξει απ την αρχη… οσο για τα χορτα μιση ωρα δουλεια ειναι να βγειτε να τα κοψετε…. οσο για τις λακουβες στους δρομους δυστυχως ολα τα χωρια στο ιδιο χαλι ειναι… μη σας πω οτι και η Κοζανη δεν ειναι καλυτερη…

    1. Και επειδή ειναι όλα τα χωριά έτσι πρέπει να τα αφήσουμε και να το βουλώσει με δηλαδή ,αυτής της άποψης είστε;;; Όσο για τον βανδαλισμό που λέτε οι κούνιες είναι 30χρονων .Η παιδική χαρά έγινε μια φορά και δεν ξανανοιαστηκε κάνεις. Απορώ δηλαδή πως σας φαίνονται εξωφρενικά όλα αυτά….Τα χόρτα είναι το λιγότερο . Δεν μπορούμε όμως να το αφήσουμε έτσι είτε σας αρέσει είτε όχι.

      1. Στο δικο μου χωριο οι κουνιες ειναι ακομα παλιοτερες. Οταν ημουν εγω παιδι ηταν ηδη παλιες και ειμαι 35 χρονων κι ομως ειναι σε πολυ καλη κατασταση… αφενως γιατι δεν αφηνουμε τα παιδια να τις σπανε και αφετερου γιατι οταν κατι χαλαει και δεν το φτιαχνει ο δημος το φτιαχνουμε μονοι μας… ολα τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες…

        1. Ε μπράβο σας αν είναι. Μια παιδική χαρά ζητήσαμε και πέσατε να μας φάτε λες κ ζητήσαμε διαστημόπλοιο…Έλεος δηλαδή.

  6. Να σας κάνει ο δήμος παιδικη χαρά. Αν δεν μάθετε στα παιδιά σας όμως να την σέβονται σε 5 χρόνια θα ζητήσετε κι άλλη παιδικη χαρά και θα σας φταίει ο δήμος που δεν φτιάχνει Ο,τι τα παιδιά σας χαλάνε…. παρεμπιπτόντως ευχαριστούμε για το μπράβο!

    1. Αν ερχοσασταν σε αυτή τη θέση που είμαστε θα καταλαβαίνατε. Οπότε εφόσον τα δικά σας παιδιά ξέρουν να σέβονται και τα δικά μας όχι ξαναμπραβο σας . ΥΓ οποίος είναι έξω απτό χορό πολλά τραγούδια λέει….

      1. Από χωριό του δήμου Σερβίων είμαι κι εγώ… Οπότε ήρθα στη θέση σας… και ξανά ευχαριστούμε!

        1. Εισαι απο χωριο του δημου οποτε καταλαβα πολυ καλα φιλε μου. Δ εν υπαρχει λογος να ερθω σε προσωπικη αντιπαραθεση. Ειμαστε νεοι ανθρωποι που αγαπαμε το χωριο μας και προσπαθουμε για το καλυτερο , Δεν μιλαω μονο για σημερα,η κατασταση αυτη ειναι χρονων ,χρονων αν καταλαβαινεις τι εννοω χωρις να μιλησω συγκικρεμενα.Προσεχως θα δειτε και αλλες εικονες εγκαταλειψης ,η παιδικη χαρα ηταν ενα μικρο δειγμα.Παρεπιμπτοντως θα συμφωνησω μαζι σου στο να προσεχουμε για να εχουμε ,οταν εχουμε ομως. Αυτα και τελος . Καλη σας μερα!!

  7. Είσαι από χωριό του δήμου, ωραία φίλε μου κατάλαβα.Δεν υπάρχει λόγος να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση. Προσεχώς θα δείτε κ άλλες εικόνες εγκατάλειψης . Είμαστε νέοι άνθρωποι που αγαπάμε το χωριό μας και προσπαθούμε για ότι καλύτερο.Αυτη η κατάσταση είναι χρόνια,πολλά χρόνια όμως αν μπορείς να καταλάβεις χωρίς να μιλήσω συγκεκριμένα. Παρεπιπτόντως συμφωνώ μαζί σου στο ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε,να έχουμε όμως.Αυτα και τέλος. Καλή σου μέρα!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.