Ο Δήμος Κοζάνης για τη διαβούλευση σχετικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την πόλη της Κοζάνης



Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την πόλη της Κοζάνης: Παρουσιάστηκε ο «οδικός χάρτης» για μια Κοζάνη ανθρώπινη, σύγχρονη, φιλική στους πολίτες, τους επισκέπτες και την επιχειρηματικότητα

Ο οδικός χάρτης μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για μια Κοζάνη ανθρώπινη, σύγχρονη, φιλική σε όλους τους πολίτες της και προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις, παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κοζάνης, παρόντων του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού Κώστα Δεσποτίδη, του συνόλου σχεδόν των φορέων της πόλης και πολλών δημοτών.

Την αναλυτική παρουσίαση έκαναν ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκοινωνιολόγος-πολεοδόμος Θάνος Βλαστός, ο Διδάκτωρ Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Νότης Παρασκευόπουλος, συγκοινωνιολόγος ειδικός σε θέματα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποτελεί Στρατηγική επιλογή για το Δήμο Κοζάνης. Είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός μέσα σε αστικό περιβάλλον που συμβάλλει στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και δημιουργεί συνθήκες ισορροπίας στις κινήσεις, δίνοντας έμφαση στον άνθρωπο, στις ήπιες μορφές μετακίνησης, που έχουν βάση το περπάτημα, το ποδήλατο, και τη δημόσια συγκοινωνία, με φάσεις υλοποίησης, δυναμική διαδικασία παρακολούθησης και μακροπρόθεσμη προοπτική.

Ο οδικός χάρτης αποτελεί μια δυναμική διαδικασία, που η πρόοδος της κάθε φορά θα γίνεται μέσα από αξιολόγηση των βημάτων και πάντα σε συνεργασία και διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής.

Ένα σχέδιο απαραίτητο για όλες τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις υποδομών, που θα αναδείξουν την ταυτότητα της Κοζάνης.

Παράλληλα αναδεικνύουμε τον κομβικό ρόλο στον οποίο καλείται να ανταποκριθεί η δημόσια συγκοινωνία με ένα νέο σχεδιασμό που συνδέεται άρρηκτα με το ΣΒΑΚ με πυκνώσεις δρομολογίων, με κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της πόλης με την ενεργοποίηση της τηλεματικής, περισσότερα μέσα, με μια μελέτη που εκπονείται παράλληλα.

Μέτα από μια τετράωρη διαβούλευση αναδείχθηκε η καταρχήν θετική στάση των φορέων της Κοζάνης με επί μέρους προτάσεις, που θα ληφθούν υπόψη στο συνολικό σχεδιασμό.

Η Δημοτική Αρχή έχει όραμα, πολιτική βούληση και σχέδιο για μια πόλη αειφόρο, ανθρώπινη, βιώσιμη, φιλική, κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά ευημερούσα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.