Αντάμωμα των 17 χωριών του Τσιαρτσιαμπά στην Μεταμόρφωση Κοζάνης με πολλά χορευτικά και τον καθιερωμένο τρανό χορό



Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης σας προσκαλεί στο αντάμωμα των χωριών του Τσιαρτσιαμπά την Κυριακή 1 Ιουλίου και ώρα 11:30 στο καταπράσινο δάσος των Αγίων Αποστόλων.

Καλεσμένα είναι τα 17 χωριά, Μεταμόρφωση, Λευκοπηγή, Ροδιανή, Χτένι, Μηλιά, Αιανή, Αγία Παρασκευή, Καισαρεία, Κερασιά, Καρυδίτσα, Κρόκος, Άνω και Κάτω Κώμη, Κοντοβούνι, Κήπος, Αμυγδαλιά, Ρύμνιο, Χρώμιο εκ των οποίων τα 7 Μεταμόρφωση, Λευκοπηγή, Αγία Παρασκευή, Αιανή, Ροδιανή, Άνω κώμη, Κρόκος θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους ένα ενιαίο εικοσάλεπτο πρόγραμμα με χορούς της περιοχής.

Κατόπιν θα ακολουθήσει ο τρανός χορός με όλα τα τμήματα σε έναν κύκλο και το γλέντι θα συνεχιστεί με τους μουσικούς μας, Κλαρίνο: πάτερ Ιωάννης Δουγαλής Τραγούδι: Ζήσης Αναστασόπουλος Ντάμς: Αρίστος Κώτσικας Κιθάρα: Γιώργος Τσάφης Αρμόνιο: Στέλιος Καραμούζης.

Θα ήταν σημαντική η παρουσία όλων μας για την γνωριμία, την διατήρηση αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων μας.

4 σχόλια στο άρθρο “Αντάμωμα των 17 χωριών του Τσιαρτσιαμπά στην Μεταμόρφωση Κοζάνης με πολλά χορευτικά και τον καθιερωμένο τρανό χορό

  1. Στο τραγούδι ο ….πάτερ Ιωάννης κλπ.Εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση ,το κακό – ψεύτικο χρήμα διώχνει το κανονικό από την αγορά.Ο πατήρ,του πατρός,τω πατρί,τον πατέρα,ω πάτερ .Η κλητική προσφώνηση στην ανακοίνωση των συλλόγων μετατράπηκε σε ονομαστική.Επειδή από πολλούς γίνεται αυτό το λάθος και στον προφορικό λόγο ,θα συνιστούσα να κλίνεται στη νεοελληνική ,δλδ ο πατέρας ,του πατέρα,τον πατέρα,πατέρα.Εξ άλλου για το λόγο αυτό καθιερώθηκε και δια νόμου η δημοτική γλώσσα.,για να καταλαβαινόμαστε.
    Ρώτησα κάποιον ,πού είναι ο τάδε και η απάντηση: πήγε στο Διευθυντά !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.