Περί πωλήσεων και παραιτήσεων ΔΕΗ – Γράφει ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης



31434774_10212125852922650_504947639859544064_n

Δεν θα πω στον Περιφερειάρχη να παραιτηθεί, ή να μην παραιτηθεί για την πώληση της ΔΕΗ. Είναι δικό του θέμα αυτό αφού ο ίδιος το έθεσε πριν, μετά και κατά την διάρκεια των εξελίξεων και διαπραγματεύσεων του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και σίγουρα ήξερε και ξέρει τι κάνει. Άλλωστε κρίνεται για όσα είπε, όσα υποσχέθηκε, όσα δεσμεύτηκε, όσα έκανε και για όσα έχει σκοπό να κάνει στο χρόνο που (του) απομένει μέχρι το τέλος της θητείας του ή νωρίτερα αν κρίνει αυτός.

Για τις παραιτήσεις και τις ανεξαρτητοποιήσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από τον συνδυασμό Ανατροπή – Δημιουργία, τόσο πρόσφατα όσο και στο παρελθόν, προφανώς είχαν και έχουν τους λόγους τους οι κύριοι και οι κυρίες και τους δημοσίευσαν κάποιοι από αυτούς.

Ως ένας από τους υποψήφιους και εγώ του Θοδωρή Καρυπίδη, αναφέρω πως ήδη από τον Νοέμβριο του 2015 (από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος που πήραν αποστάσεις, για να ακολουθήσουν στην συνέχεια παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις και άλλων) δεν συμμετέχω σε συσκέψεις του συνδυασμού και έχω αποχωρήσει – απομακρυνθεί από οτιδήποτε έχει σχέση με την Περιφερειακή Αρχή και τον συνδυασμό για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους που όποτε κρίνω, όποτε χρειαστεί, ή όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα αναφέρω.

Η ΔΕΗ πωλείται (και) με το νόμο και ο καιρός των εντυπώσεων και των θεωριών έχει τελειώσει και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές χάθηκε η μάχη, όχι όμως και ο πόλεμος.
Δεν ξέρω αν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση ή αν μπορεί να ανατραπεί, το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η μάχη (η μητέρα των μαχών όπως την ονόμαζαν) έχει χαθεί και αυτή είναι που καθορίζει και την έκβαση του πολέμου και για τα δύο “στρατόπεδα”.

Αν ήμουν εγώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας (όχι δεν θα παραιτούμουν) και είχα φίλο τον Πρωθυπουργό (όπως δηλώνει ο Περιφερειάρχης μας), θα έκανα τα πάντα για να τον σταματήσω να προχωρήσει στο Εθνικό Έγκλημα (όπως και ο ίδιος το ονόμαζε πριν γίνει κυβέρνηση) και σε κάθε άλλη περίπτωση θα έκανα τα πάντα για να πέσει αυτή η επικίνδυνη συγκυβέρνηση τόσο για τον τόπο μας όσο και για την Πατρίδα μας, κάτι που προεκλογικά έκανε και ο κύριος Καρυπίδης με την προηγούμενη συγκυβέρνηση, ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ (και όχι μόνο).

Υ.γ. : Όσο για τους βουλευτές (151) που ψήφισαν το νομοσχέδιο της πώλησης Μονάδων της ΔΕΗ και ιδιαίτερα από την Δυτική Μακεδονία, ανεξάρτητα ποιες συνέπειες έχει για τις περιοχές μας, για άλλη μια φορά απέδειξαν και αυτοί όπως και οι προηγούμενοι, πως αδιαφορούν και δεν ακούν ούτε τους χιλιάδες εργαζόμενους της επιχείρησης, ούτε τα Σωματεία, ούτε τους Φορείς, ούτε τους Συλλόγους (άπειρες ανακοινώσεις από όλους κατά της πώλησης), ούτε τους Δημάρχους, ούτε τους Περιφερειάρχες, αλλά ούτε και την κοινωνία την ίδια και πηγαίνοντας ενάντια στο λαό, έκαναν αυτό που τους διέταξαν ή έτσι ήθελαν, κόντρα ακόμα και σε όσα οι ίδιοι και ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο είχαν δεσμευτεί (και από την Κοζάνη) πριν αναλάβουν την εξουσία.

Τρίτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά) 2018
Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης
Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Περί πωλήσεων και παραιτήσεων ΔΕΗ – Γράφει ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης

  1. Μην είσαι τόσο σίγουρος για την κοινωνία.Αυτοί που δουλεύουν στην ΔΕΗ,κάποιοι που έχουν δοσοληψίες άμεσα ή έμμεσα και κάποιοι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες για τις ψήφους,ναι!Για τους υπόλοιπους…. εεεεε,μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.