Παρουσιάστηκε ο νέος υπερσύγχρονος Υπερηχοκαρδιογράφος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης



Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης: «Στηρίζουμε και αναβαθμίζουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες»

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί για την Περιφερειακή αρχή η Υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της αναβάθμισης του εξοπλισμού των νοσοκομείων της περιφέρειας και της συνεχής βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της περιοχής.

Για το Γ.Ν. Μαμάτσειο Κοζάνης συγκεκριμένα, ο σύγχρονος υπερηχοκαρδιογράφος 3D, για τις ανάγκες της Καρδιολογικής Κλινικής, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου και είναι πλέον στη διάθεση της κλινικής.

Επίσης, με την χρηματοδότηση 190.000 ευρώ, αναβαθμίστηκε ο ιατρικός εξοπλισμός με την αντικατάσταση τριών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και την προμήθεια Λαπαροσκοπικού Πύργου ο οποίος θα ενισχύσει την λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής, ενώ με 72.000 ευρώ θα γίνουν εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

Καταλυτική υπήρξε τέλος η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προς το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να εντάσσεται στο ΠΔΕ του Υπουργείου η προμήθεια ενός σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, αντικαθιστώντας τον παλιό Αξονικό 2 τομών, του 2006.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.