Μουντιάλ 2018: Αγορά πρώτου σκόρερ και ειδικά στοιχήματα



Η διαδρομή από την Ουρουγουάη του 1930, μέχρι τη Βραζιλία του 2014 ολοκληρώθηκε αλλά η θεματολογία του BetMarket.gr για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, είναι ακόμη μεγάλη.

Η σημερινή στήλη αφορά την αγορά του πρώτου σκόρερ, ένα στοίχημα που διαχρονικά απασχολεί πολλούς παίκτες του στοιχήματος, με αρκετά χρήματα να καταλήγουν πάνω του.

Εν αρχή η ιστορία, με μία διαδρομή στο ποιος και πως ήταν ο πρώτος σκόρερ στις τελευταίες διοργανώσεις. Άλλωστε ο τρόπος διεξαγωγής δεν άλλαξε, κάτι που δίνει αρκετά κοινά και στη μελέτη για τον αρχισκόρερ.

Βραζιλία 2014

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης ο Χάμες Ροντρίγκεζ της Κολομβίας, με έξι τέρματα. Πίσω του ο Γερμανός Τόμας Μίλερ με πέντε, ενώ από τέσσερα είχαν Νέιμαρ, Μέσι και Φαν Πέρσι.

Η Κολομβία έδωσε πέντε παιχνίδια στη διοργάνωση, μένοντας εκτός στα προημιτελικά. Περισσότερο από την ίδια προχώρησαν Γερμανία, Αργεντινή, Ολλανδία και Βραζιλία, που έδωσαν από επτά.

Οι τέσσερις από τους πέντε πρώτους σκόρερ ήρθε από αυτή την τετράδα, με τον Χάμες να κάνει την έκπληξη. Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι της διοργάνωσης και μάλιστα σε ένα παιχνίδι να σημειώσει δύο τέρματα.

Νότια Αφρική 2010

Μια τρομερή ισοπαλία μεταξύ τεσσάρων ποδοσφαιριστών είχαμε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ το 2010. Συγκεκριμένα ο Μίλερ της Γερμανίας, ο Βίγια των τροπαιούχων Ισπανών, ο Σνάιντερ της φιναλίστ Ολλανδίας και ο Φορλάν της Ουρουγουάης, μέτρησαν από πέντε τέρματα.

Αυτές ήταν και οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, δίνοντας δηλαδή τα περισσότερα παιχνίδια στη διοργάνωση.

Γερμανία 2006

Άλλη μία φορά που η κορυφή κρίθηκε στα πέντε τέρματα, με κορυφαίο σκόρερ να είναι ο φορ της Γερμανίας, Κλόζε. Η Γερμανία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά εκείνης της διοργάνωσης.

Νότια Κορέα και Ιαπωνία 2002

Το τρομερό τουρνουά του Βραζιλιάνου Ρονάλντο, ανεβάζει τον πήχη στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τον ίδιο να τελειώνει με οκτώ τέρματα και την ομάδα του να κατακτά το τρόπαιο.

Στον τελικό έφτασε και η Γερμανία, με τον Κλόζε να βρίσκει δίχτυα πέντε φορές.

Η δεκαετία του 90

Η εντυπωσιακή Κροατία που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του 1998 είχε στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ εκείνης της διοργάνωσης, Σούκερ, με έξι γκολ.

Τόσα πέτυχαν Στόιτσκοφ και Σαλένκο, που μοιράστηκαν την κορυφή το 1994. Ο πρώτος οδήγησε τη Βουλγαρία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αμερικής. Ο δεύτερος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι της διοργάνωσης.

Πιο πίσω, ο Σκιλάτσι της Ιταλίας ήταν ο πρώτος σκόρερ το 1990 με έξι τέρματα, ενώ ακριβώς τόσα είχε σημειώσει ο πρώτος σκόρερ του 1986 Λίνεκερ (Αγγλία), αυτός του 1982 Ρόσι (Ιταλία), αλλά και ο Αργεντίνος Κέμπες το 1976.

Συμπεράσματα

Ως προς τον αριθμό των γκολ, ο πρώτος σκόρερ συνήθως είναι στο όριο των έξι τερμάτων, με τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο το 2002 να είναι ο μοναδικός που έχει σημειώσει στα εννέα τελευταία μουντιάλ.

Αν εξαιρέσουμε τον Χάμες πριν τέσσερα χρόνια, αλλά και το σπάνιο επίτευγμα του Σαλένκο το 1994, ο πρώτος σκόρερ προέρχεται από ομάδα που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά.

Εντυπωσιακό, τέλος, είναι το ρεκόρ των Γερμανών, που εδώ και τέσσερις διοργανώσεις έχουν έναν ποδοσφαιριστή που σταματά ακριβώς στα 5 γκολ. Πρώτα ήταν ο Κλόζε, για να ακολουθήσει μετά ο Μίλερ.

Ο φετινός πρώτος σκόρερ

Οι εταιρίες δίνουν τον τίτλου του φαβορί για πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης στον Λιονέλ Μέσι, με τους Γκριεζμάν, Νέιμαρ να ακολουθούν. Πιο πίσω, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζέσους, Κέιν και Βέρνερ.

Αν δούμε και τη λίστα με τα φαβορί για την κατάκτηση τους κούπας, Βραζιλία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία είναι οι τέσσερις πρώτες υποψήφιες.

Ήδη δηλαδή έχουμε μια… διαφωνία των εταιριών, καθώς ναι μεν «βλέπουν» την Αργεντινή εκτός πρώτης τετράδας, αλλά ο Μέσι έχει την χαμηλότερη απόδοση για πρώτος σκόρερ.

Κάποιο από τα δύο, είναι λάθος!

Αν το πάρουμε ανάποδα, η Ισπανία είναι στα φαβορί για να προχωρήσουν, αλλά δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής της στις πρώτες επιλογές για σκόρερ. Πρέπει να κατέβουμε στη 10η θέση, για να συναντήσουμε το 28.00 του Ντιέγκο Κόστα.

Ειδικά στοιχήματα

Οι αγορές των σκόρερ, πέραν αυτού του βασικού σκόρερ της διοργάνωσης, έχουν και πολλές κατηγορίες ειδικών στοιχημάτων.

Σίγουρα πολύ παιχνίδι παίρνουν οι αγορές για κορυφαίο σκόρερ ομάδας. Εκεί για παράδειγμα που Αγουέρο και Ιγκουαίν συναντώνται μέχρι και στο 6.00, καθώς μεγάλο φαβορί στην Αργεντινή είναι φυσικά ο Μέσι.

Στη Βραζιλία πρώτος στον σχετικό πίνακα είναι ο Νέιμαρ, αλλά μην ξεχνάμε πως το μεγάλο αστέρι της Σελεσάο έρχεται από πολύμηνο τραυματισμό, που δεν αποκλείεται να επηρεάσει την απόδοσή του.

Στη Γερμανία πέραν του Μίλερ, που σκοράρει από πέντε γκολ στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, υπάρχουν τα δύο μεγάλα ταλέντα της, Βέρνερ και Σανέ. Ο πρώτος είναι και το φαβορί, με την απόδοση του Σανέ όμως να ξεπερνά τις 10 μονάδες.

Τέλος πολύ αξιόλογα μπορεί  να αποδειχτούν ορισμένα h2h μεταξύ ποδοσφαιριστών. Τρανό παράδειγμα, αν κάποιος περιμένει τον Νέιμαρ να κάνει κακό τουρνουά μετά τον τραυματισμό του, μπορεί να τον κοντράρει, σε αυτή την άτυπη κόντρα με τον Μέσι (1.80) ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο (2.05).

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.