Η μάχη για το Δήμο Κοζάνης – Τα μέχρι στιγμής σενάρια και ονόματα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην Κοζάνη



Απομένει ένας χρόνος και πέντε μήνες για τις εκλογές. Ο Δήμος Κοζάνης απαιτεί τη στελέχωση του κεντρικού ψηφοδελτίου, των δημοτικών ενοτήτων και των κοινοτήτων, μια διαδικασία επίπονη και σχεδόν ακατόρθωτη, ειδικά με το κλίμα που επικρατεί σήμερα. Οι επικεφαλής των συνδυασμών που διαφαίνεται ότι θα διεκδικήσουν το Δήμο έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις.

Υποψήφιος -ξανά- Δήμαρχος Κοζάνης θα είναι ο σημερινός Δήμαρχος, Λευτέρης Ιωαννίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Τόπος να ζεις». Ο Λευτέρης Ιωαννίδης έχει ήδη απολέσει στελέχη που ήταν μαζί του το 2014, ενώ στους συνδυασμούς πρόκειται να μπει νέο αίμα που έχει συνεργαστεί μαζί του τα τελευταία χρόνια. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα κριθεί στις εκλογές είναι αυτά της καθημερινότητας, όπως το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους και τα τέλη της ύδρευσης.

Υποψήφιος -ξανά- Δήμαρχος Κοζάνης θα είναι ο πρώην Δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτας. Ήδη ο συνδυασμός έκανε πολλές συγκεντρώσεις, ανανεωμένος όμως αφού όλη η παλιά φρουρά έχει αποχωρήσει. Ήδη τα στελέχη έχουν ξεκινήσει περιοδείες στις δημοτικές ενότητες, ενώ ο συνδυασμός θα υποστηριχθεί επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής.

Υποψήφιος -ξανά- Δήμαρχος Κοζάνης θα είναι ο Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος το 2014, Κώστας Κύργιας, ο οποίος ήδη κινείται δυναμικά μέσα στην πόλη, κάνοντας επαφές με άτομα του χώρου της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης -κατά δήλωση του- θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη και πρώην Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της ΑΝΚΟ, Κυριάκος Μιχαηλίδης. Ήδη κάνει τις κινήσεις του για στελέχωση του ψηφοδελτίου και θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα παρέχει πολιτική στήριξη στο πρόσωπο του, αφού διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης φαίνεται να είναι ο πρώην Δήμαρχος Ελλησπόντου, Κυριάκος Τσανακτσίδης, που επίσης διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και επίσης θεωρεί ότι θα του παρέχει πολιτική στήριξη η Νέα Δημοκρατία.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης -κατά δήλωση του- θα είναι ο νυν αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος ο οποίος ήδη κάνει δημόσιες παρουσίες στην Κοζάνη. Ο Βαγγέλης Σημανδράκος ήδη στελεχώνει το συνδυασμό του και κάνει έντονες επαφές με πρόσωπα ασχολούμενα με τον Ποντιακό πολιτισμό.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης φαίνεται να είναι ο νυν περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Χριστοφορίδης, ο οποίος ήδη οργανώνει ψηφοδέλτιο και θα περιέχει μέσα άτομα από τον ποντιακό χώρο.

Επίσης, ακούγονται έντονα ονόματα όπως του Βασίλη Παπαποστόλου, από το Δίκτυο των Φιλελευθέρων και του Γιώργου Σβώλη, πρώην περιφερειακού συμβούλου.

Τη Δημαρχία Κοζάνης, σε περίπτωση που ο συνδυασμός στην Περιφέρεια, «Ανατροπή – Δημιουργία» στηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται πως θα διεκδικήσει και ο σημερινός Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Φώτης Κεχαγιάς.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

16 σχόλια στο άρθρο “Η μάχη για το Δήμο Κοζάνης – Τα μέχρι στιγμής σενάρια και ονόματα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην Κοζάνη

    1. Και να κάνει,τι;Μήπως αυτοί που προτείνονται δεν έχουν ήδη ανακατευτεί με τα αυτοδιοικητικά;Εχουν κάνει κάτι;Οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες,αυτοί που ασχολούνται ανεπαρκείς,τα συμφέροντα μεγάλα κι όποιος ελπίζει σε απο μηχανής θεό είναι,το λιγότερο,αφελής.

  1. Απ’ όλους αυτούς που αναφέρονται ο μόνος που δε συμμετείχε ποτέ σε κομματικούς μηχανισμούς των συστηματικών κομμάτων είναι ο Παπαποστόλου. Κι αυτό στο τέλος θα είναι μείον γι άυτόν. Μήπως η ΝΔ αντί για ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΔΕς και Μιχαηλιδηδες θα πρέπει να το σκεφτεί προς τα εκεί.

    1. Αν εξαιρέσεις ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ υπάρχουν καταξιωμένοι πολίτες. .όχι σ αυτούς. .και μη χειρότερα

  2. Σωπα βρε έξυπνε καλύτερη άνθρωποι απο τους Πόντιους δν υπάρχουν κ σε θέμα φιλοξενίας και σε θέμα καλοσυνης κ στην τελική οι άνθρωποι δν κρίνονται από την καταγωγή η την μόρφωση τους αλλά μόνο από το πόσο καλοσύνη έχει ο άλλος κ μυαλό να φερθεί κ να μιλάει σωστά χωρίς να κρίνει τπτ κ κανέναν γιατί όλοι έχουμε κάτι στην καμπούρα μας αλλά μάθαμε να σχολιάζουμε τους άλλους μόνο τα δικά σας όλα είναι σωστά. Ούτε Μιχαηλίδης δήμαρχος κ φυσικά ούτε Τσανακτσιδης είδαμε τι έκαναν κ αυτοί κάποτε κ ιδίως ο Μιχαηλίδης εκ πείρας μιλάω συμφέρον παντού κ μέσον….

  3. ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ,ΕΣΤΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.