Φωτιά και πόρτες πυρασφάλειας



7s5ty7juisw5t7yujr56ujr5ry45et

Σε οποιοδήποτε κτίριο (βιομηχανική κατασκευή, κατοικία, ξενοδοχείο, χώρος διασκέδασης κ.λπ.) επικρατεί πυρκαγιά, έχουμε τα γνωστά προϊόντα καύσης, που μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο κατηγορίες.

Τα θερμικά προϊόντα, όπως φλόγες και θερμότητα και τα μη θερμικά, όπως ο καπνός και τα τοξικά αέρια.

Η επίδραση των προϊόντων αυτών σε ανθρώπους μπορεί να συνεπάγεται θάνατο, ενώ στα κτίρια ζημιές ή ολική καταστροφή. Έτσι, επισκευές ή ανοικοδόμηση κτιρίων έχουν πολλές φορές, μεγάλο οικονομικό κόστος.

Η ποιότητα και η πυκνότητα καπνού και αερίων καθώς και η ποσότητα θερμότητας και φλογών στο χώρο των κτιρίων εξαρτάται από τη χημική σύσταση και την ποσότητα της καύσιμης ύλης, τη περιεκτικότητα οξυγόνου στον αέρα και παραμέτρους που επηρεάζουν την εξάπλωση της φωτιάς π.χ. ελεύθερα ανοίγματα, επιφάνεια της όψης που εκπέμπει ακτινοβολία κ.λπ.

Η πείρα από πυρκαγιές σε κτίρια δείχνει ότι ο καπνός και τα αέρια είναι οι πιο συνηθισμένοι κίνδυνοι, και οι περισσότεροι θάνατοι αποδίδονται στα μη θερμικά αυτά προϊόντα καύσης.

Ο καπνός, αν και δεν αποτελεί άμεση αιτία θανάτου από πυρκαγιά, συντελεί έμμεσα —αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό— στην αύξηση της επικινδυνότητας της γιατί μειώνει την ορατότητα των ανθρώπων.

Τα αέρια (καυσαέρια) λόγω της μεγαλύτερης τοξικότητας των συστατικών τους, σε σύγκριση με τον καπνό, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

Οι φλόγες και η θερμότητα προκαλούν ανθρώπινα ατυχήματα πολύ πιο σοβαρά και επίπονα, συγκριτικά με τα μη θερμικά προϊόντα καύσης.

Οι φλόγες μπορεί να προξενήσουν εγκαύματα και —με τη θέα τους— πανικό, υστερίες κλπ, ενώ η θερμότητα είναι πολύ επιζήμια για το ανθρώπινο σώμα (υπερθερμία, αφυδάτωση, αναπνευστικά προβλήματα κ.λπ.).

Είναι ευθύνη όλων μας να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα πυρασφάλειας στο σπίτι ή τον επαγγελματικό μας χώρο, που θα προστατεύσουν πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές όσων ζουν ή εργάζονται σε αυτόν, αλλά και τον ίδιο το χώρο ως περιουσιακό στοιχείο.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουμε να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς, μπορούμε τουλάχιστον να επιβραδύνουμε την καταστροφική της πορεία, και να έχουμε έτσι τον απαραίτητο χρόνο να εκκενώσουμε τον χώρο, να περισώσουμε πολύτιμα αντικείμενα και να δώσουμε το χρονικό περιθώριο στη Πυροσβεστική Υπηρεσία να επέμβει.

Κι αυτό το μπορούμε με τις πόρτες πυρασφάλειας, τις πυράντοχες πόρτες που αφενός απομονώνουν τον καπνό, αφετέρου περιορίζουν για ένα χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις προδιαγραφές της πόρτας, την πυρκαγιά στον χώρο εκδήλωσης της.

Η εταιρεία FIRE PROTECTION ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ, σας προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από πυράντοχες πόρτες, δίφυλλες ή μονόφυλλες, κατάλληλες για οικίες και επαγγελματικούς χώρους, με ωφέλιμο χρόνο προστασίας τα 60 λεπτά.

Και μαζί θα βρείτε και όλη την γκάμα του απαραίτητου εξοπλισμού πυρασφάλειας που απαιτεί κάθε σύγχρονο κτίριο, όπως πυροσβεστήρες, συστήματα πυρανίχνευσης, πυροσβεστικές φωλιές και μέσα πυρόσβεσης, όλα σε ανταγωνιστικές τιμές και με το καλύτερο service.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.