Σπάρτακος: «Κάθε μέρα πρέπει είναι ημέρα «για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία»



nntuyfdjytsdjysdjytsdjytΗ Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) εορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα (28.4.2018) για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας και της υγείας των νέων εργαζομένων και την κατάργηση της παιδικής εργασίας.

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων αποτέλεσαν και αποτελούν βασική μέριμνα, βασικό κομμάτι των διεκδικήσεων, βασική παράμετρος πολλών κινητοποιήσεων, βασικό μέρος της καθημερινής του ατζέντας.

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ η 28η Απριλίου είναι μία συμβολική ημέρα καθώς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ θα πρέπει να είναι Ημέρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία γιατί για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ».

Για αυτό, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

Θα πρέπει να εφαρμόζονται και να τηρούνται οι κανονισμοί
Θα πρέπει να μην γίνεται καμία εργασία χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα αυτονόητα
Θα πρέπει να υπάρχει αδιάλειπτη μέριμνα από την πλευρά της εργοδοσίας
Θα πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση από την πλευρά των εργαζομένων.

Όπως σε όλα τα ζητήματα έτσι και στο θέμα «υγεία και ασφάλεια» φέρουμε, όλοι μαζί και ο κάθε ένας ξεχωριστά, το δικό του κομμάτι ευθύνης. Αν το αναλάβουμε, θα έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.