Υπεγράφη το έργο συντήρησης και επισκευής του Ειδικού Σχολείου Κοζάνης από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη

8ujjytredkyjrtskyjtsdydu

Τη συντήρηση και επισκευή του κτηριακού συγκροτήματος που στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο καθώς και άλλες κοινωνικές δομές επί της οδού Αιανής, υπέγραψε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Καρακασίδη, του Αντιδημάρχου Κώστα Δεσποτίδη και του αναδόχου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης πρόκειται για μια ριζική παρέμβαση στο κτηριακό συγκρότημα, για την οποία τη μελέτη εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο και ευελπιστούμε πως μετά την παρέμβαση το κτήριο θα βελτιώσει κατά πολύ τη λειτουργικότητα του και θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες των δομών που στεγάζονται».

Την ικανοποίηση του για τη συμβολή της Περιφέρειας σε ένα τόσο σημαντικό έργο εξέφρασε ο κ. Καρακασίδης. «Θα υπάρξει και συνέχεια στη στήριξη τέτοιου είδους παρεμβάσεων τόσο στο Δήμο Κοζάνης όσο και στους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας».

Το έργο θα αναβαθμίσει ενεργειακά το κτίριο και θα συμβάλλει ώστε ο χώρος να χωριστεί εκ νέου και σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες των δομών που φιλοξενούνται, να γίνει λειτουργικότερος και ασφαλέστερος σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα του υπουργείου παιδείας για τα εκπαιδευτήρια «Οδηγός μελετών για εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων, ΑΘΗΝΑ 2008».

Συγκεκριμένα:

1. Στο δώμα καθαιρούνται οι υφιστάμενες στρώσεις και κατασκευάζεται εκ νέου συμβατικού τύπου δώμα. Τοποθετείται στεγανοποιητική στρώση, θερμομονωτική στρώση, φράγμα υδρατμών και ασφαλτόπανο. Τέλος τοποθετούνται πλάκες από σκυρόδεμα διαστάσεων 40Χ40cm με κονίαμα και ρητινούχους αρμούς για να επιτευχθεί αδιαβροχοποίηση αυτών.

2. Αντικαθίστανται τα κουφώματα με αλουμινίου βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς. Εξαιτίας της ανάγκης σκίασης ή συσκότισης των αιθουσών τοποθετούνται ρολλά (παντζούρια) και στα αίθρια τοποθετούνται μεμβράνες αντηλιακής προστασίας με συντελεστή σκίασης μεγαλύτερο του 50% και σύμφωνα με την προτροπή των δασκάλων και της επίβλεψης για την αποφυγή υπερθέρμανσης των εσωτερικών χώρων.

3. Εξωτερικά τοποθετείται θερμομόνωση πάχους 10cm (κέλυφος) με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης χαμηλά, περιμετρικά του κτιρίου και μέχρι ύψους 0,60 – 0,70m και διογκωμένη πολυστερίνη στη συνέχεια, με μηχανική στερέωση, κόλλα, με την εφαρμογή έτοιμου έγχρωμου επιχρίσματος με ενσωμάτωση υαλοπλέγματος.

4. Καθαιρούνται τοιχοδομές όπου απαιτούνται για την αναδιαμόρφωση του χώρου, κατασκευάζονται νέες δικέλυφες οπτοπλινθοδομές με τοποθέτηση πετροβάμβακα εσωτερικά για ηχομόνωση και δημιουργούνται νέες αίθουσες σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο.

5. Στο γυμναστήριο και στο χώρο διαλείμματος επιστρώνεται αντικραδασμικό – αντιολισθητικό υλικό, στο δε γυμναστήριο μέχρι το ύψος 1,80m από τη στάθμη του δαπέδου ενώ στο χώρο διαλείμματος έως το ύψος του 1,00m από τη στάθμη του εδάφους και κάλυψη εξωτερικών γωνιών και εγκαταστάσεων (καλοριφέρ) για αποφυγή τραυματισμών των παιδιών.

6. Ακόμα ανακατασκευάζονται τα WC σύμφωνα με το σχέδιο ενώ κατασκευάζεται και χώρος κουζίνας.

7. Οι Η/Μ εγκαταστάσεις αλλάζουν όπου απαιτείται σύμφωνα με τις εσωτερικές διαμορφώσεις, ενώ κατασκευάζονται εξ αρχής σύστημα εξαερισμού και κλωβός για αντικεραυνική προστασία.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (50%) και το Δήμο Κοζάνης (50%) .

Σχολιάστε