Την έναρξη ουσιαστικής συνεργασίας σηματοδοτεί η επίσκεψη κλιμακίου Σλοβάκων στο Δήμο Εορδαίας



aret4haSRYTGJHWSRTJHYTRYJH

Ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική ήταν η σημερινή (16-4-2018) επίσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Εορδαίας της Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Ελλάδα Iveta Hricova και της Δημάρχου Prievidza της Σλοβακίας Katarina Machackova ,που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Εορδαίας και Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Σάββα Ζαμανίδη .

Η υποδοχή του κλιμακίου των Σλοβάκων από το Δήμαρχο Εορδαίας ήταν ιδιαίτερα θερμή , ενώ στη συνάντηση που ακολούθησε και ήταν παρόντες o Δήμαρχος Κοζάνης και μέλος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελευθέριος Ιωαννίδης και ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης , συζητήθηκαν τα ζητήματα μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, οι νέες προκλήσεις και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών των Δήμων που συμμετέχουν στις Περιφέρειες του άνθρακα σε πλατφόρμα μετάβασης.

Επιπλέον εξετάστηκαν οι τρόποι και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν , ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία στην αναζήτηση βέλτιστων λύσεων.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση αυτή τονίζοντας «Ως Δήμος και ως Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στην περιοχή μας , ώστε να οδηγηθούμε σε ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο δεν θα έχει μεγάλες συνέπειες από τη μείωση της χρήσης του λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας»

Η επίσκεψη στο Δήμο Εορδαίας ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με την ανταλλαγή δώρων και την υπόσχεση και από τις δύο πλευρές, μιας ουσιαστικής συνεργασίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.