Προβλήματα εγκυμοσύνης που πρέπει να προσέξει ο μαιευτήρας/γυναικολόγος



vvwstyjswetjyetyjkukyuykyuilou

Η χαρά της εγκυμοσύνης και της μητρότητας είναι σίγουρα ένα συναίσθημα που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Παρόλα αυτά όμως, η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεαστεί από ορισμένους κοινούς παράγοντες υγείας, που κρύβουν ιδιαιτερότητες.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο πρόβλημα και κατά πόσο είναι επικίνδυνο για την εγκυμοσύνη και το μωρό σου.

Υπέρταση
Το πρόβλημα υπέρτασης υπάρχει, όταν μιλάμε για πίεση όπου η μεγάλη είναι πάνω από 14 και πάνω από 9 η μικρή. Η υπέρταση είναι μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει την μέλλουσα μητέρα και είναι απαραίτητη η παρακολούθηση και η επαφή από τον μαιευτήρα/γυναικολόγο της.

Τι μπορείς να κάνεις
Η στενή παρακολούθηση από τον γιατρό, είναι προτεραιότητα σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να προσέχεις τις διατροφικές σου συνήθειες και να ακολουθήσεις κρεβατοθεραπεία, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Τέλος μπορεί να μειωθεί αποτελεσματικά η πυκνότητα του αίματος με την χρήση μιας απλής ασπιρίνης.

Διαβήτης
Ο διαβήτης που εμφανίζεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε μια ενδεχόμενη πρόωρη αποβολή, αύξηση της πίεσης και ενδομήτριο θάνατο. Αυτό συμβαίνει καθώς το έμβρυο επηρεάζεται από την αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης στο σώμα.

Τι μπορείς να κάνεις
Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πολύ στενή παρακολούθηση από τον μαιευτήρα/γυναικολόγο. Λες όχι στην χειρωνακτική εργασία, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της κύησης, εμπλουτίζεις την διατροφή σου με ψάρι, κοτόπουλο, λαχανικά και φρούτα και περιορίζεις κόκκινο κρέας, ζυμαρικά και το ψωμί.

Ινομυώματα
Τα ινομυώματα, ανάλογα με το μέγεθός τους, ενδέχεται να παρουσιάσουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, ή και να μην την επηρεάσουν καθόλου. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση του ινομυώματος, καθώς είναι αυτές που κάνουν το ινομύωμα να μεγαλώνει.

Τι μπορείς να κάνεις
Σε αυτή την περίπτωση, πρώτο και κύριο είναι η συχνή παρακολούθηση των ινομυωμάτων με υπερήχους. Η συνεργασία με τον μαιευτήρα/γυναικολόγο είναι κρίσιμης σημασίας, αφού μπορεί να σου εξασφαλίσει μια άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ότι σε απασχολεί για την πορεία της εγκυμοσύνης σου, θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε έναν ειδικευμένο μαιευτήρα/γυναικολόγο, ώστε να διασφαλίσεις την δική σου ασφάλεια, αλλά και του μωρού σου.

Κλείσε σήμερα κιόλας ένα ραντεβού, με τον ειδικευμένο σε θέματα προγεννητικού ελέγχου και εμβρυομητρικής ιατρικής, Ελευθέριο Αναστασάκη (e-anastasakis.gr) και απόκτησε έναν αξιόπιστο σύμμαχο στο όμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης σου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.