Παραίτηση και του Σωκράτη Μπουρινάρη από το Συνδυασμό Καρυπίδη και από ειδικός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς



mpourinaris_sokratis568764

Κύριε Περιφερειάρχη

Πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα αρχές Μάρτη του 2014, στην περιοχή Ντολτσό Καστοριάς, έγινε η πρώτη συνάντηση μας η οποία κράτησε περίπου μισή ώρα. Στην συνάντηση αυτή έγινε συζήτηση για την πορεία της περιφέρειας και για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει να βρει τον δρόμο της και την περπατησιά της . Σε μια εποχή τόσο δύσκολη, έπρεπε να γίνει αλλαγή της Περιφερειακής Διοίκησης μέσα από την δημιουργία ενός νέου συνδυασμού με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Συμφωνήσαμε σε όλα και έτσι χωρίς δεύτερη κουβέντα άρχισε η συνεργασία μας. Ήμουν το πρώτο μέλος του συνδυασμού « ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημιουργία » στην περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Στην συνέχεια στελεχώθηκε ο συνδυασμός « ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημιουργία » και δώσαμε ένα όμορφο και καθαρό αγώνα με τα γνωστά εκλογικά αποτελέσματα.

Τι ευαγγελίσθηκε ο νέος συνδυασμός ;

Ανατροπή των παλαιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών, ανατροπή των αδιαφανών λειτουργιών, ανατροπή στις παρεiστικες και προσωποκεντρικές συμπεριφορές και πρακτικές . Ανατροπή με μία λέξη, σε όλα τα κακώς κείμενα, της λειτουργίας ενός θεσμού τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως είναι η περιφερειακή διοίκηση. Ας θυμηθούμε λίγο τι λέγαμε στο πρόγραμμα μας. Ανατροπή ενός απαξιωμένου τρόπου σκέψης, που βασίζεται σε μονόδρομους και φοβικά σύνδρομα. Ανατροπή μιας οπτικής που στηρίζεται σε δεκανίκια και δεν θέλει να πιστέψει στις πραγματικές δυνατότητες . Ανατροπή μιας μοιρολατρικής αποδοχής επιταγών από όπου και αν προέρχονται.

Τι υποσχέθηκε ο νέος συνδυασμός;

Δημιουργία μιας νέας μέρας για την Δυτική Μακεδονία. Δημιουργία μιας πολιτικής με συμμετοχική δημοκρατία, με ανθρωποκεντρικό άξονα, με γνώμονα την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας των Δυτικομακεδόνων. Δημιουργία μιας νέας οπτικής με νέες ιδέες και νέες δράσεις που δεν χωρίζουν αλλά ενώνουν. Η σύνθεση και όχι ο διαχωρισμός, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα φέρει τις λύσεις. Η συλλογική προσπάθεια και όχι οι υποδείξεις των « σοφών » μπορούν να δώσουν νέα πνοή και δυναμική στα μεγάλα και « άλυτα προβλήματα ». Δημιουργία ενός συνδυασμού και μιας περιφερειακής διοίκησης με βασικές επιλογές, την ενίσχυση της συμμετοχικής κοινωνίας πολιτών προς όλες τις κατευθύνσεις, την ενότητα, την συλλογικότητα, την συνεργασία, την επικοινωνία, την αλήθεια, την ειλικρίνεια, την εργασία, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την αγωνιστικότητα, την νομιμότητα την διαφάνεια και επιπλέον όλων αυτών την ηθική. Με βάση αυτή την νέα οπτική και μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις με την κοινωνία, καταθέσαμε το πρόγραμμα μας το οποίο έγινε αποδεκτό από τους πολίτες της δυτικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να μας δώσουν την διακυβέρνηση της περιφέρειας για την πενταετία 2014-2019.

Τι πέτυχε σαν Περιφερειακή Διοίκηση;

Σήμερα μετά από τρεισήμισι χρόνια Περιφερειακής διοίκησης μπορούμε όλοι να κάνουμε την αυτοκριτικής μας και τον απολογισμό μας. Με νηφαλιότητα και ηρεμία να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Σήμερα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει πολλά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς αυξάνονται και μεγεθύνονται. Μπορούμε να πούμε, ότι τα προτάγματα του συνδυασμού για ενέργεια και νερά, δημόσια αγαθά, τίθενται σε αμφισβήτηση και σύντομα δυστυχώς θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών, με καταστροφικές συνέπειες για την περιφέρεια μας . Στα παραπάνω προβλήματα φαίνεται πόσο μακριά είναι ο συνδυασμός « ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημιουργία » από τις αρχικές διακηρύξεις, θέσεις και δεσμεύσεις. Ας θυμηθούμε λίγο τι λέγαμε στο πρόγραμμα μας για την ενέργεια και τα νερά.
<< α) Σήμερα επιχειρείται ο κατακερματισμός και η πώληση των τμημάτων της ΔΕΗ με την μεγαλύτερη αξία σε διάφορους επενδυτές ξεπουλώντας δημόσιες επενδύσεις δεκάδων ετών και πολλών δισεκατομμυρίων, παραδίδοντας ταυτόχρονα τα ηνία της ενεργειακής διαχείρισης και αυτονομίας της χώρας. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την έννοια της ενέργειας ως αγαθό και όχι ως προϊόν, απαιτείται η λειτουργία της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και με κοινωνικό χαρακτήρα. Η Περιφέρεια μας είναι η ενεργειακή καρδιά της χώρα , παρέχοντας το πολύτιμο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε πολίτη, από τα ενεργοβόρα αστικά κέντρα μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό. Ο ορυκτός πλούτος, οι τεχνολογικές επενδύσεις και η τεχνογνωσία των εργαζομένων αποτελούν Εθνικό κεφάλαιο για την χώρα μας. Ένα κεφάλαιο που οι πολιτικές των τελευταίων ετών απαξιώνουν καθημερινά, με στόχο την πώληση του σε ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι βασικό μας πρόταγμα η διατήρηση του ενεργειακού κεφαλαίου υπό Εθνικό έλεγχο με πολιτικές εκσυγχρονισμού, ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή μας αυτονομία και ανεξαρτησία. Ανατρέπουμε τα σχέδια υφαρπαγής της ενεργειακής αυτονομίας. β) Προασπίζουμε με κάθε τρόπο τη διατήρηση του υδάτινου πλούτου της περιοχής υπό εθνικό έλεγχο, ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα , που επιβουλεύονται ακόμα ένα βασικό αγαθό των πολιτών ζωτικής σημασίας .Διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του υδάτινου πλούτου .Δεν δεχόμαστε μεταφορά της ιδιοκτησίας ποταμιών και των φραγμάτων που είναι δημόσιος πλούτος, σε ιδιώτες >>.

Σήμερα, κάθε μέλος του συνδυασμού, αλλά και κάθε πολίτης της περιφέρειας, έχει σχηματίσει άποψη για την περιφερειακή διοίκηση, γιατί μπορεί μέσα από τα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας να αξιολογήσει την περιφερειακή αρχή. Η αξιολόγηση αυτή συμπεριλαμβάνει τα πάντα , δηλαδή, πρόγραμμα, δεσμεύσεις, θέσεις, λειτουργία, πρακτικές, συμπεριφορές, επικοινωνία, έργο. Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης πιστεύω ότι είναι αρνητικό γιατί έχουμε απομακρυνθεί πολύ από τις προγραμματικές μας θέσεις κάνοντας πολλά λάθη τα οποία επαναλαμβάνονται δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Βέβαια, το πιο ανησυχητικό και απαισιόδοξο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η βούληση ούτε η θέληση αυτά τα λάθη να διορθωθούν, και στο τέλος θα συμβεί αυτό που λέει ο λαός « η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε » .

Κάποια μέλη αυτού του συνδυασμού προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να διορθώσουν κάποια από τα λάθη, δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκαν. Το ίδιο έκανα και κάνω κι εγώ, κύριε Περιφερειάρχη, μάλιστα τον τελευταίο χρόνο σαν μέλος της περιφερειακής διοίκησης από την θέση του συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς. Για το λόγο αυτό, κατέθεσα στην ολομέλεια του συνδυασμού στις 21-08-2017 δεκασέλιδο κείμενο στο οποίο περιγράφω αναλυτικά κάποια προβλήματα. Στην συνεδρίαση δε αυτή δεσμευτήκατε ότι σύντομα θα συζητηθούν σε νέα ολομέλεια του συνδυασμού.

Πέρασαν οκτώ μήνες και δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα α) δεν διαβάσατε τις προτάσεις –πλήρη αδιαφορία για το τι καταθέτουν οι συνεργάτες σου και β) διαβάσατε τις προτάσεις και αποδέχεστε όλα αυτά και δεν θέλετε να διορθωθεί τίποτα, αναλαμβάνοντας τεράστιες ευθύνες για το μέλλον αυτής της Περιφέρειας .

Βέβαια αυτή η συμπεριφορά στο άτομο μου είναι πάγια γιατί τον τελευταίο χρόνο ζήτησα συνάντηση πάνω από δέκα φορές, δυστυχώς όμως δεν είχατε χρόνο ούτε πέντε λεπτά να με ακούσετε.
Όπως αναφέρω στο κείμενο που κατέθεσα στην ολομέλεια του συνδυασμού, ένα από τα προβλήματα του συνδυασμού και της περιφερειακής διοίκησης είναι η άτυπη εξουσία ( Αυλικοί ). Δυστυχώς η Περιφερειακή Διοίκηση επηρεάζεται και καθοδηγείται από την άτυπη εξουσία. Η πορεία και η τύχη της Περιφέρειας και του συνδυασμού εξαρτώνται, όχι από τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων, πολιτών και μελών, αλλά από τις αποφάσεις των αυλικών.

Με τέτοιες λειτουργίες και συμπεριφορές ο συνδυασμός « ΑΝΑΤΡΟΠΗ – δημιουργία » δεν θα έχει καλή συνέχεια και είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε μέλος να πάρει θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι καλή συνέχεια δυστυχώς δεν θα έχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Είναι κρίμα η Δυτική Μακεδονία να έχει μια ακόμη χαμένη πενταετία. Είναι κρίμα οι πολίτες αυτής της Περιφέρειας να μην μπορούν να δουν το αύριο με ελπίδα και αισιοδοξία. Εγώ προσωπικά προσπάθησα όσο μπορούσα, φαίνεται όμως οι δυνάμεις του ενός ατόμου είναι πολύ αδύναμες να νικήσουν τις δυνάμεις των αυλικών. Αυτό όμως που μπορώ να κάνω ακούγοντας την φωνή της συνείδησης μου, είναι να απομακρυνθώ το γρηγορότερο από τον συνδυασμό αυτό όχι με κατάθεση των όπλων, αλλά με αυτογνωσία και με θέληση να συνεχίζω αυτόν τον όμορφο αγώνα που δίνω εδώ και είκοσι πέντε χρόνια .
Όμως δεν το κρύβω, είχα πιστέψει σε αυτόν τον συνδυασμό και λυπάμαι που αυτός ο συνδυασμός με οράματα θέσεις και προτάσεις θα έχει αυτή την κατάληξη. Λυπάμαι που το τέλος αυτού του συνδυασμού θα είναι τόσο σκληρό. Λυπάμαι δε πολλαπλά που η λειτουργία αυτού του συνδυασμού καθορίζει αρνητικά την πορεία και το μέλλον ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι πολίτες αυτής της Περιφέρειας θα φορτωθούν με επιπλέον προβλήματα, χάνοντας ακόμη και δημόσια αγαθά όπως είναι η ενέργεια και τα νερά.

Λίγα λόγια για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Η περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αυτά τα τρία χρόνια λειτουργεί με δύο εξουσίες. Η πρώτη είναι η θεσμοθετημένη με τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο, και η δεύτερη και πιο ισχυρή, η άτυπη εξουσία ( αυλικοί ) μέσα από τους συνεργάτες, εθελοντές και περιφερειακούς συμβούλους.

Δεν το κρύβω ότι το διάστημα που είμαι συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, διαπίστωσα πολλές παρεμβάσεις της άτυπης εξουσίας. Αυτό βέβαια το γνωρίζουν πολύ καλά διάφορα θεσμικά όργανα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, της Περιφέρειας, αλλά και πολίτες της Καστοριάς και της Περιφέρειας, που προσπάθησαν να λύσουν διάφορα προβλήματα με την παρέμβαση της άτυπης εξουσίας παρακάμπτοντας την θεσμοθετημένη εξουσία. Τέτοιες όμως λειτουργίες είναι ανεπίτρεπτες γιατί αντί να βοηθούν την λειτουργία της Περιφερειακής Διοίκησης, την βλάπτουν ανεπανόρθωτα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Και για αυτά τα προβλήματα ήθελα να συζητήσω μαζί σας. Φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι είχατε καταλάβει για το θέμα της συζήτησης και για αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ειλικρινά συγχαίρω τον Σωτήρη Αδαμόπουλο, για τον αγώνα που δίνει τρεισήμισι χρόνια τώρα με υπομονή, με ζήλο, με προσπάθεια, με εργατικότητα, με αλήθεια, με ειλικρίνεια, με σχεδιασμό, με προγραμματισμό και προ πάντως με ηθική. Προσπαθεί να κρατήσει όρθια την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Γιατί πέρα από τα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας έχει να αντιμετωπίσει τις παρεμβάσεις και τις τρικλοποδιές της άτυπης εξουσίας. Όμως δεν πτοείται και εξακολουθεί να αγωνίζεται, γιατί έχει βαθιά μέσα του την ευθύνη που έχει αναλάβει προς τους πολίτες αυτής της περιφερειακής ενότητας. Δεν θέλει να τους απογοητεύσει και πιστεύω μέχρι την τελευταία στιγμή της θητείας του θα δίνει την μάχη με χαμόγελο και αξιοπρέπεια.

Η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς πέτυχε αρκετά, θα μπορούσε να πετύχει δεκαπλάσια.
Αυτά και άλλα πολλά, Κύριε Περιφερειάρχη, ήθελα να καταθέσω στην συνάντηση μαζί σας. Για να έχετε πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης και όχι της εικονικής. Για να μπορέσετε, εάν το θέλατε, να διορθώσετε τα πάντα. Αν δεν γίνει αυτό, να διορθώσετε τα πάντα, τότε εύκολα κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι όλα αυτά είναι σε γνώση σας και δεν μπορείτε ούτε εσείς να αντιδράσετε. Με τις προφορικές και γραπτές αναφορές που έκανα όλο αυτό το διάστημα δεν κατόρθωσα να σας ευαισθητοποιήσω, πιστεύω να το πετύχω με την παραίτηση μου, γιατί θέματα νομιμότητας διαφάνειας και ηθικής είναι αδιαπραγμάτευτα. Επιπλέον αποδέχομαι πλήρως, αυτό που είπατε πολλές φορές << αν μια μετοχή της ΔΕΗ πωληθεί σε ιδιώτη η παραίτηση της Περιφερειακής Αρχής και του συνδυασμού ‘’ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημιουργία’’ είναι δεδομένη >>. Εγώ το κάνω πράξη γιατί δεν πωλείται μια μετοχή αλλά το 49 % της ΔΕΗ (34% στην ΕΕΣΥΠ και 17% στο ΤΑΙΠΕΔ ) στην παρούσα φάση και στην συνέχεια θα ξεπεράσει κατά πολύ και το 50%.

Ακόμη θεωρώ πολύ σημαντικό να καταθέσω την διαφορετική μου θέση και άποψη για τα τελευταία θέματα που προέκυψαν στην περιφερειακή διοίκηση και στον συνδυασμό « ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημιουργία ».

Είναι αδιανόητο να μην έχει συνεδριάσει συζητήσει και αποφασίσει ο συνδυασμός για το πολύ μεγάλο θέμα που απασχολεί την πατρίδα μας, για την ονομασία της γειτονικής μας χώρας. Είναι αδιανόητο ακόμη η περιφερειακή πλειοψηφία να μην έχει συζητήσει και αποφασίσει, με όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, για έκδοση κοινού ψηφίσματος για ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα. Είναι ανεπίτρεπτο να έχει κατατεθεί ψήφισμα στο περιφερειακό συμβούλιο χωρίς να έχουν ερωτηθεί τα μέλη της περιφερειακής πλειοψηφία. Είναι επίσης ανεπίτρεπτο το περιφερειακό συμβούλιο να μην έχει εκδώσει ψήφισμα εξαιτίας της στάσης της πλειοψηφίας. Φαίνεται στην πράξη για πολλοστή φορά ότι όλα αυτά τα μεγάλα λόγια που λέγαμε στους πολίτες για συμμετοχική δημοκρατία κ.λ.π ήταν λόγια της προεκλογικής περιόδου, γιατί στην πράξη και στην λειτουργία της περιφερειακής διοίκησης φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αποφάσεις παίρνονται από την άτυπη εξουσία. Σε αυτό το τόσο σημαντικό εθνικό θέμα δυστυχώς η περιφερειακή πλειοψηφία δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, περνώντας το μήνυμα στους πολίτες ότι στα δύσκολα ζητήματα δεν μπορεί ή δεν θέλει να πάρει καθαρές αποφάσεις. Διαφωνώ πλήρως με όλη αυτή την συμπεριφορά και λειτουργία σας, κύριε Περιφερειάρχη, γιατί πιστεύω ότι στα δύσκολα θέματα και ζητήματα και μάλιστα εθνικά, ο πρώτος πολίτης της περιφέρειας πρέπει να είναι μπροστάρης και πρωταγωνιστής με κρυστάλλινες θέσεις και απόψεις. Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική και δεν επιτρέπουμε σε κανένα αυτή την λέξη και αυτή την περιφέρεια να την καπηλεύεται και να έχει αλυτρωτικές σκέψεις και επιδιώξεις. Το όνομα της Μακεδονίας είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από έναν απλό “γεωγραφικό προσδιορισμό” και δεν νοείται να το απεμπολούμε αμαχητί, υποκύπτοντας στα κελεύσματα αλυτρωτικών ή οικονομικών συμφερόντων. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όλοι πρέπει να βροντοφωνάξουμε : “το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν το παραχωρούμε με οποιοδήποτε αντάλλαγμα”.

Επίσης στο τελευταίο εθνικό θέμα που προέκυψε με την γείτονα χώρα Τουρκία, είναι αδιανόητο η περιφερειακή αρχή, να μην έχει αποφασίσει για την έκδοση ψηφίσματος για την αποφυλάκιση και την άμεση επιστροφή στην πατρίδα των στρατιωτικών και ταυτόχρονα να καταδικάσει την παράνομη κράτηση τους.

Ακόμη είναι αδιανόητο στην περιφερειακή πλειοψηφία να υπάρχουν λειτουργίες και πρακτικές που είναι εντελώς αντίθετες με τις βασικές μας αρχές. Σημαία μας ήταν και πρέπει να είναι η ενότητα, η συλλογικότητα, η συνεργασία, η επικοινωνία, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η εργασία, ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η αγωνιστικότητα, η νομιμότητα η διαφάνεια και επιπλέον όλων αυτών η ηθική. Δυστυχώς, τελευταία γεγονότα δείχνουν ότι μέλη της περιφερειακής πλειοψηφίας έχουν παραβιάσει αυτές τις αρχές δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην περιφερειακή διοίκηση. Στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες της περιφέρειας ότι άλλα λέγαμε προεκλογικά και άλλα κάνουμε στην πράξη. Αυτές οι λειτουργίες πρέπει να καταδικάζονται, γιατί όλο το οικοδόμημα των αρχών του συνδυασμού καταρρέει και δημιουργεί την εντύπωση ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Εγώ θέλω να διαχωρίσω την θέση μου, γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και εξακολουθώ να λειτουργώ με γνώμονα τις παραπάνω αρχές τις οποίες υπηρέτησα και υπηρετώ σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις λειτουργίες της ζωή μου.

Ακόμη θα ήταν μεγάλη παράλειψη εκ μέρους μου να μην αναφερθώ στην ταυτότητα του συνδυασμού. Στις εκλογές του 2014 ο συνδυασμός « ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημιουργία » κατήλθε με την σημαία του ανεξάρτητου συνδυασμού, και μάλιστα περηφανευόμασταν ότι θα ήταν πρότυπο για όλη την Ελλάδα για τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες . Οι πολίτες της περιφέρειας ενέκριναν και έδωσαν την διακυβέρνηση της Περιφέρειας σε αυτόν τον ανεξάρτητο συνδυασμό . Σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια περιφερειακής διοίκησης μπορεί κάποιος να μου πει εάν ο συνδυασμός παραμένει ανεξάρτητος;

Θέλω να κλείσω με το πιο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την Περιφέρεια μας .
Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το 1950 μέχρι σήμερα αποτέλεσε την καρδιά της παραγωγής ενέργειας της Πατρίδας μας. Όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε πάρα πολλά στην εθνική οικονομία, δυστυχώς όμως για την προσφορά της αυτή πήρε πολύ λίγα. Σήμερα με την πώληση των μονάδων και του λιγνίτη δεν χάνει τα πολύ λίγα που πήρε, χάνει τον ίδιο τον εαυτό της. Σήμερα δυστυχώς η Δυτική Μακεδονία οδηγείται στην καταστροφή.

Για αυτό όλοι οι θεσμικοί παράγοντες και οι πολίτες της Περιφέρειας έχουμε ιερή υποχρέωση να αγωνισθούμε με όλους τους τρόπους για τον τόπο μας, για να σταματήσουμε την καταστροφή που πάει να γίνει. Στις δύσκολες αυτές ώρες πρέπει η περιφερειακή αρχή με μπροστάρη εσάς κύριε Περιφερειάρχη να είναι στους αγώνες και στις συγκρούσεις απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας οδηγήσουν στην καταστροφή. Σήμερα, κύριε Περιφερειάρχη, υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ο δρόμος του αγώνα. Αν δεν γίνει αυτό, εσείς προσωπικά έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη και γινόμαστε όλοι συνεργοί στο έγκλημα που πάει να γίνει. Τότε δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η παραίτηση. Σήμερα , έστω και στο παρά πέντε, ή αγωνιζόμαστε ή παραιτούμαστε γιατί ο τρίτος δρόμος της σιωπής, της αδράνειας και της αποδοχής είναι καταστροφικός . Η Περιφερειακή αρχή δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμβάλλει με τις πράξεις της σε αυτή την καταστροφή και στο εθνικό έγκλημα που πάει να γίνει.

Για όλα τα παραπάνω και επειδή για το ζήτημα της πώλησης της ΔΕΗ δεν βλέπω να γίνεται κανένας αγώνας, απεναντίας βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, σαν μια μικρή πράξη αντίδρασης και αντίστασης, καταθέτω την παραίτηση μου από ειδικός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και από μέλος του συνδυασμού « ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημιουργία ».

Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να ονειρεύομαι, γιατί κάθε αγώνας είναι όμορφος όταν φωτίζεται από ένα όνειρο. Λυπάμαι που στον συνδυασμό « ΑΝΑΤΡΟΠΗ δημιουργία » αυτό το όνειρο έσβησε.

Με τιμή

Σωκράτης Μπουρινάρης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.