Η γνωστότερη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» στην Κοζάνη



kir6sik645raqikj45aju654awst5Ο Βαφτιστικός είναι η γνωστότερη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και σίγουρα μία από τις καλύτερες ελληνικές, ανέβηκε σε 10δες παραστάσεις τόσο σε θέατρα όσο και στη Εθνική Λυρική Σκηνή, έχει μεταφερθεί κινηματογραφικά και κλείνει φέτος τα 100 χρόνια ζωής.

Σε αυτά του τα σημαντικά γενέθλια η πόλη μας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει 2 παραστάσεις σε μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, του ΟΑΠΝ και τη συμμετοχή της Ορχήστρας και της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αίθουσα Τέχνης στις 5 & 6 Μαίου στις 9 το βράδυ.

Διευθύνει μουσικά ο Χρήστος Κτιστάκης ενώ η σκηνοθεσία είναι της Κασσάνδρας Δημοπούλου.

Στους ρόλους :
Φίλιππος Μοδινός : Χαρμίδης
Μαρία Ρουκά : Βιβίκα
Δημοσθένης Σταυριανός : Ζαχαρούλης
Κασσάνδρα Δημοπούλου : Κική
Νικόλαος Καραγκιαούρης : Συνταγματάρχης
Αθανάσιος Μαργούτας : Κορτάσης – Μαρτής

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ γενική είσοδος, 7 ευρώ ανέργων – μαθητών – φοιτητών και 8 ευρώ προπώληση.

Σημεία προπώλησης: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης, Ιπποκράτους 8 Κοζάνη.

Η πλοκή της τρίπρακτης αυτής οπερέτας βασίζεται σε μία γαλλική φάρσα των Ενεκέν, Βεμπέρ και ντε Γκόρς που φυσικά εξελληνίστηκε. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιουλίου του 1918 από το θίασο Παπαϊωάννου και λέγεται ότι εγράφη σε διάστημα 40 ημερών. Ο συνθέτης, εκτός από τη μουσική, έγραψε το λιμπρέτο (πεζό κείμενο) και τους στίχους. Η υπόθεση του έργου, τοποθετείται χρονικά στην περίοδο της επιστράτευσης του 1918.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.