Κοζάνη: Χιλιάδες πιστοί υπό τις μελωδίες 5 φιλαρμονικών στην πάνδημη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



03567546867DSC_0046

Πλήθος πιστών συμμετείχε την Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου στην πάνδημη λιτανεία της Παναγίας Ζιδανιώτισσας στην Κοζάνη.

Στον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

Το απόγευμα στις 19:30 τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και στις 20.00 ακολούθησε η λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας από τον Ι. Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης προς τον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Φέτος για πρώτη φορά, στην λιτανεία συμμετείχαν 5 Φιλαρμονικές συνολικά καθώς και αντιπροσωπείες από τοπικούς Συλλόγους.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR:

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”659″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

 

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Χιλιάδες πιστοί υπό τις μελωδίες 5 φιλαρμονικών στην πάνδημη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

  1. Η λιτανεία έχει τις ρίζες της στην αρχαία πομπή.Οι πομπές ήταν ειδωλολατρικές.Οι λιτανείες όχι.Μπερδεύτηκα!

  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΑΣ, ΜΑΣ ΠΗΓΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ… ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.