ΠΑΜΕ Κοζάνης: Καταγγελία για τιμωρία στρατιώτη από τη μονάδα του επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο – Κάλεσμα στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις



28342745_1957665037596424_1384694871_o

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ-Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ- ΓΑΛΛΙΑ στην Συρία έχει αποκλειστικά ως στόχο την εξυπηρέτηση των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων, των επιδιώξεων των μονοπωλίων που έχουν βάλει στο μάτι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Συρίας, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κ.α Αυτοί οι στόχοι δεν έχουν καμία σχέση με την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων τόσο του λαού της Συρίας όσο και των λαών των παραπάνω ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Με τη νέα επέμβαση στη Συρία κλιμακώνονται οι αντιπαραθέσεις των αρπακτικών στην περιοχή, έρχεται πιο κοντά η απειλή για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους και νέο κύμα προσφύγων.

Εμείς οι εργάτες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες και τους λαούς των άλλων χωρών. Έχουμε τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια προβλήματα, τα ίδια όνειρα για το αύριο των οικογενειών μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαριές ευθύνες για την συμμετοχή στο έγκλημα. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει συμμετοχή από την χώρα μας σε αυτές τις εξελίξεις και τις επιθέσεις απέναντι στην Συρία. Ο μόνος χαμένος από αυτές τις εξελίξεις είναι ο λαός. Ο στόχος για τη γεωστατική αναβάθμιση που διαλαλεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή στους Νατοϊκούς και Ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς για τους διαμελισμούς των λαών και την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων που είναι βουτηγμένα στο αίμα εργατών ανεξαρτήτου χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας κλπ.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης καταδικάζει επίσης την απαράδεκτη ενέργεια, ένας συνάδελφός που υπηρετεί τη θητεία του στον ελληνικό στρατό να τιμωρηθεί από τη μονάδα του, γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο όπως και τις διώξεις σε βάρος συναδέλφων που τον Ιούνιο του 2017 εμπόδισαν στα διόδια του Πολυμύλου την διέλευση Νατοϊκής δύναμης για την άσκηση «Noble Jump» στη Ρουμανία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 10:30πμ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “ΠΑΜΕ Κοζάνης: Καταγγελία για τιμωρία στρατιώτη από τη μονάδα του επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο – Κάλεσμα στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

  1. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ. ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΝΑΝΕ; ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.