Η FIFA αυξάνει τα χρήματα για το μουντιάλ στα 400 εκ. δολάρια



wrtsju6hswr5jut6hrsa5ju6hwrtu

Στα 400 εκ. δολάρια (328 εκ. ευρώ) ανακοίνωσε η FIFA ότι θα φτάσει το συνολικό ποσό που θα δοθεί στις εθνικές ομάδες για το μουντιάλ. Αν αναλογιστούμε ότι για το Παγκόσμιο της Βραζιλίας το 2014 δόθηκαν 358 εκ. δολάρια, διαπιστώνουμε ότι το ποσό αυξήθηκε φέτος κατά 12%. Η σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο αποτελεί την κύρια πηγή των εσόδων της FIFA και είναι εμφανές ότι πηγαίνει όλο και καλύτερα!

Η διεθνής ομοσπονδία τηρεί το λόγο της, καθώς στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι το χρηματικό έπαθλο για τις ομάδες εξαρτάται από τα κέρδη του μουντιάλ. Σύμφωνα με τον Gianni Infantino, πρόεδρο της FIFA, η φετινή αύξηση αντικατοπτρίζει την καλή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας. Καθώς λοιπόν τα κέρδη από το Παγκόσμιο Κύπελλο δείχνουν μόνο ανοδικές τάσεις, ήρθε και η σειρά για την αύξηση των αμοιβών που θα δοθούν ως έπαθλο στις εθνικές ομοσπονδίες.

Για φέτος, η ομάδα που θα κερδίσει το πολυπόθητο Κύπελλο θα λάβει 38 εκ. δολάρια ενώ η 2η θα πάρει 28 εκ. δολάρια. Τα αντίστοιχα ποσά το 2014 ήταν 35 και 25 εκ. δολάρια. Το επιμέρους ποσό για τη συμμετοχή στο μουντιάλ έμεινε στα 8 εκ. δολάρια, ενώ για τα έξοδα προετοιμασίας η καθεμία από τις 32 εθνικές ομάδες θα λάβει το ποσό του 1,5 εκ. δολαρίων. Εδώ έχουμε και τη μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με το 2014, κατά 50%!

Συνεπώς, εκτός του πρεστίζ που χαρίζει ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, η συμμετοχή στο μουντιάλ δίνει και εξαιρετική οικονομική ώθηση.

Ποιες είναι λοιπόν οι ομάδες που θεωρούνται τα απόλυτα φαβορί για το φετινό μουντιάλ;

Η πρώτη είναι η κάτοχος του προηγούμενου τίτλου, και δεν είναι άλλη από τη Γερμανία. Τέσσερα χρόνια μετά, παραμένει απτόητη και δείχνει έτοιμη για ένα δεύτερο κατά σειρά Κύπελλο. Περνώντας την προκριματική φάση αήττητη, σημείωσε μάλιστα υψηλή διαφορά τερμάτων έναντι των αντιπάλων της. Εάν η Γερμανία κερδίσει και φέτος την διοργάνωση, θα είναι μόλις η 3η ομάδα με δύο συνεχόμενους τίτλους στην ιστορία του θεσμού, μετά την Ιταλία και τη Βραζιλία. Επίσης, εάν στεφθεί πρωταθλήτρια, θα έχει τον ίδιο αριθμό τροπαίων με τη Βραζιλία, η οποία κατέχει 5 -τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Με παρουσία σε ημιτελικούς στις 4 τελευταίες διοργανώσεις, η Γερμανία είναι από τις ομάδες που συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Και μιλώντας για ποδοσφαιρική ιστορία, μία ομάδα μας έρχεται στο μυαλό… η «βασίλισσα» Βραζιλία. Η πιο αγαπητή ομάδα του μουντιάλ, με τη μεγαλύτερη συλλογή Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων. Έχοντας 70 νίκες σε 104 αγώνες της διοργάνωσης και μόνο 17 ήττες, μπορεί να αφήσει να μιλήσουν μόνο τα στατιστικά! Με μία μόνο ήττα στην προκριματική φάση φέτος, η Βραζιλία έδωσε 18 αγώνες περνώντας σχεδόν αήττητη. Πανέτοιμη να διατηρήσει το θρόνο της, έχει χαράξει δυναμικά το δρόμο για τη Ρωσία, θέλοντας ίσως μία ισοφάριση που δεν διεκδίκησε μέχρι το τέλος στο προηγούμενο μουντιάλ στην έδρα της.

Το καλοκαίρι είναι πια πολύ κοντά και μένει να δούμε εάν ο τελικός και φέτος θα γίνει μεταξύ Ευρώπης και Νοτίου Αμερικής. Εκτός κι αν δούμε κάποια άλλη ομάδα, όπως κάποια από τις επόμενες επικρατέστερες Γαλλία, Ισπανία και Αργεντινή, να κάνει την έκπληξη! Στο ποδόσφαιρο άλλωστε όλα παίζονται μέχρι το τελευταίο λεπτό…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.