Ανακοινώσεις φορέων και Σωματείων για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά



ergatiki-protomagia

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά

Εργαζόμενοι, άνεργοι.

Η 1η Μάη είναι Απεργία, μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη το 1936, τους διακόσιους εκτελεσμένους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 1944. Τιμάμε όσους έδωσαν την ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στην δουλεία και στην ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερομίσθιο, χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Μετά από 9 χρόνια Καπιταλιστικής κρίσης στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 νέα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφθασε στο σημείο να επιλέξει την 1η Μάη για την <<απελευθέρωση>> των πλειστηριασμών και τον κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ. Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 13.000 πλειστηριασμούς.

Τους γουνεργάτες της περιοχής και η φετινή πρωτομαγιά τους βρίσκει με μισθούς πείνας , χαμηλά μεροκάματα ,δουλεύουν με τον φόβο της απόλυσης, χωρίς δικαιώματα . Ενώ οι μεγαλοβιομήχανοι της γούνας τα τελευταία χρόνια έπαιρναν και μέσα στην κρίση, επιδοτήσεις, δάνεια , επιχορηγήσεις .

Απαιτούμε από την ομοσπονδία γούνας να υπογραφεί η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, κανένας γουνεργάτης-τρια να μην παίρνει μισθό κάτω από 751 ευρώ το μήνα.

Συνάδελφοι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπλέκει την χώρα μας όλο και περισσότερο στον καυγά των μονοπωλίων , για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών. Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει την βάση της Σούδας αλλά μέσα σε δυο χρόνια γέμισε και συνεχίζει να γεμίζει την Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο , στο Άκτιο, στη Σύρο. Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν τον λαό μας σε επικείμενους πολεμικούς σχεδιασμούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον Τούρκικο λαό, με τους λαούς των Βαλκανίων.

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τοίχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Συρίας , κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες .

-Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της Ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ
-Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
-Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
-Σύγχρονοι δούλοι των αφεντικών δεν θα γίνουμε

Καλούμε τους γουνεργάτες και τις γουνεργάτριες, τους άνεργους , τους συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την1η του Μάη στην Κοζάνη στον πεζόδρομο στις 10:30 π.μ

Η αναχώρηση για τη συγκέντρωση θα γίνει από την πλατεία Γεράνειας στις 9:30 π.μ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΡΙΤΗ 1Η ΜΑΗ
ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
(Προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης 9:30πμ.)


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν .ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αδιάκοπο αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια, μέχρι την τελική νίκη απέναντι στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις του που έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση.

Η 1η ΜΑΗ και οι αγώνες της τάξης μας, μας τροφοδοτούν με δύναμη και χρήσιμα συμπεράσματα, που φανερώνουν ότι μόνο με τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε ελπιδοφόρους δρόμους και προϋποθέσεις για το μέλλον των παιδιών μας.

Στεκόμαστε με σεβασμό και τιμούμε τους επώνυμους και ανωνύμους ήρωες της τάξης μας, που αφιέρωσαν τη ζωή τους και θυσιάστηκαν στο πεδίο της ταξικής πάλης αφήνοντας τη τελευταία τους πνοή στις φυλακές, τις εξορίες, στο εκτελεστικό απόσπασμα, στο βουνό με το όπλο στο χέρι. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που περπάτησαν.

Συνάδελφοι,

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου. Το νέο έγκλημα ενάντια στο λαό της Συρίας, με τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ,- Μ.Βρετανίας και Γαλλίας, δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις και μεγάλους κινδύνους.

Η επίθεση αυτή, που βασίστηκε σε διάφορα προσχήματα ύπαρξης χημικών όπλων, όπως αντίστοιχα είχε γίνει και για την εισβολή στο Ιράκ, πραγματική αιτία έχει τους ανειρήνευτους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των αγορών κ.τ.λ. Ανταγωνισμοί που στόχο έχουν το πώς οι μεγαλοεργοδότες, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι θα μοιράσουν τη λεία από την εκμετάλλευση των λαών, μια μοιρασιά που δε μπορεί να πραγματοποιηθεί ειρηνικά.

Με τη σημερινή νέα επέμβαση στη Συρία κλιμακώνονται οι αντιπαραθέσεις των αρπακτικών στην περιοχή, έρχεται πιο κοντά η απειλή για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους και νέο κύμα προσφύγων.

Την ίδια ώρα, που οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική, τους αντεργατικούς νόμους που δεν έχουν ημερομηνία λήξης, τα μονοπώλια, οι ιμπεριαλιστές ακονίζουν τα μαχαίρια τους, γυαλίζουν τα κανόνια τους, για να εξασφαλίσουν πεδία μεγαλύτερης κερδοφορίας.
Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος που τη «λυπητερή» την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί μέχρι κεραίας όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα. Η κυβερνητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια,, που θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση μιας «δίκαιης» ανάπτυξης, δεν είναι παρά ένα ακόμη ψέμα που θα προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα. «Δίκαιη» ανάπτυξη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να υπάρξει. «Δίκαιη» ανάπτυξη και μέτρα περιορισμού του δικαιώματος της Απεργίας και των αγώνων δεν μπορεί να υπάρξει.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να ξεγελάσει για το αντίθετο όλοι γνωρίζουμε ότι προετοιμάζεται για τη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων, των προαπαιτούμενων, για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.

Δεν ξεγελιόμαστε, όσο κι αν υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι τελειώνουν τα μνημόνια, γιατί γνωρίζουμε ότι τα μνημόνια, η αντεργατική πολιτική στη συνέχεια θα βαφτιστούν «επιτήρηση των θεσμών», «διαρκής εποπτεία» και «εθνικοί στόχοι», που θα συνοδεύονται με καλέσματα συμβιβασμού και αποδοχής της βαρβαρότητας για πολλές δεκαετίες.
Η δική μας επιλογή είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα σε σύγκρουση με τη γραμμή του κεφαλαίου. Ξέρουμε από πρώτο χέρι, από τους αγώνες που δώσαμε πρόσφατα, την πετυχημένη Πανελλαδική Πανοικοδομική απεργία, τους αγώνες σε μεγάλα εργοτάξια για αυξήσεις στα μεροκάματα, τις καταχτήσεις που πετύχαμε, ότι μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Τα λόγια, οι υποσχέσεις των αφεντικών και των κυβερνήσεων γίνονται αέρας. Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα.

Συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στις εξελίξεις που τρέχουν γρήγορα και τους κινδύνους των πολεμικών συγκρούσεων που πολλαπλασιάζονται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλη ευθύνη που μας εμπλέκει όλο και πιο βαθειά στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του καυγά μεταξύ των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφορά τους. Έχουν ευθύνη και τα άλλα αστικά κόμματα που έχουν «ευαγγέλιο» τις απαιτήσεις των μονοπωλίων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, που προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου με το αφήγημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και της συμμετοχής σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.

Μας βάζει σε μεγάλους κινδύνους βαφτίζοντας το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, σε δυνάμεις σταθερότητας, που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε θαλάσσιο στρατόπεδο νατοϊκών πολεμικών πλοίων και όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, σε ένα απέραντο πεδίο βολής και βάσεων.

Εμείς οι εργάτες πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πάλη μας για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που γεννάει φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, προσφυγιά.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω οι στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να υπερασπιστούμε το απαραβίαστο των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες των γειτονικών χωρών. Έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα για το μέλλον των οικογενειών μας. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε, το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του, που τσακίζουν τη ζωή μας και δεν έχουν κανένα δισταγμό να κάνουν πολέμους για τα κέρδη τους.

Να απομονώσουμε τα τσιράκια τους, τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που καλλιεργούν τον εθνικισμό, το μίσος ανάμεσα στους εργάτες.

Ο μόνος δρόμος είναι εμείς με την πάλη μας να υπερασπιστούμε και να κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε ανάγκη.

ΖΗΤΩ η 1η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ η εργατική τάξη όλου του κόσμου
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ Απρίλης 2018


 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Καταδικάζουμε τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με πρωταγωνιστές τους ΗΠΑ, Γαλλία, Μ. Βρετανία. Η αιματοχυσία που έχει ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια στη Συρία δεν έχει τελειωμό. Οι εικόνες από τους πυραύλους που χτυπούν τη Δαμασκό τη νύχτα, μόνο οργή μας προκαλούν.

Οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι «σύμμαχοι» της κυβέρνησης, μέσα στο γενικότερο περιβάλλον όξυνσης των αντιθέσεων-ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Αυτό που τους νοιάζει είναι τα κέρδη τους, ο έλεγχος των σφαιρών επιρροής, των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους ματώνουν τους λαούς, προκαλούν πολέμους, αλλάζουν σύνορα, σπέρνουν προσφυγιά και ξεριζωμό. Τα εγκλήματά τους τα τελευταία 30 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή ατέλειωτα: Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εγκληματικές. Όχι μόνο συμμετέχουν στο κουβάρι των ανταγωνισμών για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά στηρίζουν ενεργά τα σχέδιά τους στην περιοχή. Δίνουν στρατιωτικές βάσεις και υποδομές στους φονιάδες των λαών, μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριό τους. Πάει πολύ να βαφτίζουν αυτήν την πολιτική ως γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.

Επίσης καταγγέλλουμε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα. Η κυβέρνηση με την δολοφονική επίθεσή της στη νεολαία , αποδεικνύει στην πράξη τη συμμετοχή της στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή της να τσακίσει με κάθε μέσο τις αντιπολεμικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού.

Ακόμη,  καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του και από την ταξιαρχία του ο στρατιώτης που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

Η συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις του λαού μας είναι δικαίωμα και των στρατευμένων.

Να παρθεί πίσω τώρα η απαράδεκτη τιμωρία του στρατιώτη.
Να επιστρέψουν τώρα οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, καθώς και κάθε διευκόλυνση. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Η απάντησή μας στις επιλογές των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης είναι ο μαζικός αγώνας του λαού ενάντια στις επιλογές τους και η μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στις συγκεντρώσεις της 1ης Μάη, στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Μάη αλλά και στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη.


 

Ανακοίνωση ΣΕΥΠΕ για την εργατική Πρωτομαγιά. Τρίτη 1 Μάη στις 10:00πμ στο παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
για την τελική νίκη των λαών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00πμ
ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

1η Μάη: παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης και των αγώνων της. Μέρα που ο κάθε εργάτης, σε κάθε σημείο της γης, συνειδητοποιεί ότι αποτελεί μέλος και αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης και αναλαμβάνει το βάρος των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων που απορρέει από αυτό. Μέρα απεργίας και επιθεώρησης των δυνάμεων μας.  Απεργούμε, τιμώντας  τους νεκρούς της τάξης μας δυναμώνοντας τον αγώνα μας  για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και πολέμους. Τα αιτήματα των εργατών του Σικάγο το 1886 σήμερα μετά από 132 χρόνια  παραμένουν επίκαιρα. Το δικαίωμα στη δουλειά με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, του ελεύθερου χρόνου της κοινωνικής ασφάλισης βρίσκονται στο στόχαστρό του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και της Ε.Ε.

Στον κλάδο του εμπορίου το 2018, το 8ωρο έχει ξηλωθεί δίνοντας τη θέση του σε κάθε ελαστική και ευέλικτη μορφή εργασίας, στα 10ωρα και 12ωρα. Η Κυριακάτικη Αργία δόθηκε χάρισμα στη μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές του κλάδου. Η ανασφάλιστη και η απλήρωτη εργασία κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η εντατικοποίηση της εργασίας καταπονεί και φθείρει την υγεία των εμποροϋπάλληλων ιδιαίτερα των συναδέλφων στα super market, στις αποθήκες  και στα πολυκαταστήματα.  

Τόσο στο  όνομα της κρίσης όσο και σε αυτό της ανάπτυξης οι κυβερνώντες για χάρη των κερδών του κεφαλαίου  κατεδάφισαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Στο χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, τη μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη, τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους  των τελευταίων χρόνων, την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, τα 88 προαπαιτούμενα που είναι στα σκαριά, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από 1η Μάη συνοψίζεται η μια όψη της επίθεσης στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η συνέχεια αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και το γεγονός ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Η εργατική τάξη που με τις θυσίες της στην περίοδο της “ειρήνης τους” πλήρωσε το μάρμαρο της ανάπτυξης, θα κληθεί να ταΐσει με κρέας τα κανόνια στον “πόλεμο τους” τον οποίο η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τον φέρνει κάθε μέρα και πιο κοντά.  

Για  την ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί τα συμφέροντα τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μπλέκοντάς μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Παίρνει ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη  “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.

Η συνέχιση και κλιμάκωση του πόλεμου στη Συρία, το αιματοκύλισμα του Συριακού λαού από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, το γεγονός ότι όλη η Ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών είναι απόρροια των  ανταγωνισμών των  μονοπωλιακών ομίλων. Ο εγκλωβισμός των θυμάτων τους, δηλαδή των προσφύγων και μεταναστών   στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου που προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη, η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο το  Ισραήλ, η Τουρκική προκλητικότητα   στο Αιγαίο που κλιμακώνεται ενώ η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό και την αυταπάτη ότι ΝΑΤΟ και Ε.Ε είναι ¨ομπρέλες προστασίας¨, όλα  αυτά συνθέτουν ένα πάζλ επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς όλων των χωρών που μεταξύ τους δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που έχει χαραχθεί με τις αμέτρητες θυσίες  των εργατών του Σικάγο το 1886, των  καπνεργατών το Μάη του 36, των  διακοσίων  της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 1944. Μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε  το κλαδικό σωματείο μας, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ).

Απαιτούμε :
Εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.  Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τα τσιράκια της εργοδοσίας από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά που σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας.

Απομονώνουμε τα πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα, την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) που πανηγυρίζουν την συνθηκολόγηση τους με τους εργοδότες, για την αισχρή συμφωνία της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης των 586ευρώ και 511ευρώ, για την επιχειρησιακή σύμβαση στο Σκλαβενίτη που βαφτίζει μέρος του μισθού “επίδομα προσωπικής διαφοράς” μετατρέποντας τους συναδέλφους σε έρμαια στις ορέξεις της εργοδοσίας, που κουβέντα δεν βγάζουν για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη περιοχή μας. Αυτούς που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα των αφεντικών τους και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε ξένα συμφέροντα.

Απαιτούμε:
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας
Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς
Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.