Ανακοίνωση σχετικά με την εξώδικη πρόσκληση της ΔΕΗ Α.Ε. για εκκένωση οικοπέδων από τον οικισμό της Ποντοκώμης



pontokomi45645

Μετά από δημοσίευμα σε τοπική ηλεκτρονική ιστοσελίδα (kozanimedia.gr), σχετικά με την εξώδικη πρόσκληση της ΔΕΗ Α.Ε. για εκκένωση οικοπέδων από τον οικισμό της Ποντοκώμης, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

1. Ως γνωστό η απαλλοτρίωση του συνόλου του οικισμού Ποντοκώμης συντελέστηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ 241/9.11.2016. Το μεγαλύτερο δε μέρος των εκδικασθέντων ποσών ήδη αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

2. Η υπ΄ αριθμού 33/2018 «Έκθεσης κατάθεσης δικογράφου αίτησης» που κατέθεσαν οι δικηγόροι της ΔΕΗ Α.Ε., αφορά το αίτημα διοικητικής αποβολής ορισμένων μόνο ιδιοκτητών. Δεν έχει να κάνει με το σύνολο της συντελεσθείσας ήδη απαλλοτρίωσης, αλλά για ένα πολύ μικρό τμήμα που βρίσκεται στα όρια του Νοτιοδυτικού τμήματος του Οικισμού.

3. Ειδικότερα αφορά την περιοχή, που σύμφωνα με το τεχνικό σχεδιασμό πρόκειται να περάσει η νέα γραμμή υψηλής τάσης. Προκειμένου λοιπόν να τηρηθούν έγκαιρα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης του έργου αυτού, που ως γνωστό συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του ορυχείου Νοτιοδυτικού πεδίου (ορυχείο Καρδιάς) προς την απαλλοτριωθείσα ήδη έκταση, πρέπει να τηρηθούν προβλεπόμενες διαδικασίες. Αφορά δε μόνο 91 ενδιαφερόμενους που οι ιδιοκτησίες τους βρίσκονται στην περιοχή όδευσης της νέας γραμμής υψηλής τάσης, εκ των οποίων μόνο 20 αφορούν κτίσματα.

4. Η διαδικασία επίδοσης της εξώδικης πρόσκλησης είναι τυπική και προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ. 2 & 3 του Νόμου 2882/2001 του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.