Μεταφορά Ιεράς Εικόνας Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Αμαρουσίου



4567247245754673568647899087089

Το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 06:00 μ.μ., η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού υποδέχθηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα την Ιερά εικόνα αποτομής της κεφαλής Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη από την υπό ανιστόρηση Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, που βρίσκεται τον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου η εικόνα μεταφέρθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Θωμά στον ομώνυμο Ιερό ναό στο Μαρούσι, στα πλαίσια του πανηγυρικού εορτασμού.

Την εικόνα μετέφεραν μέλη του Σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο κ. Μεντεσίδη Τριαντάφυλλο και την υποδέχθηκε η Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού παρουσία πλήθους κλήρου και λαού.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στο Ιερό ναό του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου έως την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, οπότε μετά από Ιερή ακολουθία θα αναχωρήσει για την Κοζάνη.

Ο ιερός ναός του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου θα είναι ανοιχτός καθ’ όλη την διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας για να μπορούν οι πιστοί να προσκυνήσουν την Ιερά εικόνα του Τιμίου Προδρόμου.

Θα τελεσθούν Ιερές ακολουθίες:
Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018:
Πρωί: Όρθρος και Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία λειτουργία.
Απόγευμα: Λιτανεία Ιερά εικόνας αποτομής κεφαλής Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη.
Την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018:
Πρωί: Όρθρος και Θεία λειτουργία.
Απόγευμα – Βράδι: Ιερά Αγρυπνία.
Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018:
Πρωί: – Αναχώρηση για Κοζάνη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.