Αυλαία για το 2ο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας – Η πόλη γιορτάΖΕΙ



etyjhetyjtyjtyjty

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας, Η πόλη γιορτάΖΕΙ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 12:00 με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ερμακιά με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Υψικάμινος σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Ερμακιάς. Η εκδήλωση έγινε για την ένταξη της Ερμακιάς στον κατάλογο των μαρτυρικών πόλεων και χωριών του τόπου μας, με σκοπό την απόδοση τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν στο Ολοκαύτωμα. Στην εκδήλωση έγινε σύντομη παρουσίαση της διαδικασίας και του ιστορικού για την ένταξη της Ερμακιάς στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών και στη συνέχεια ακολούθησε ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη των θυμάτων.

Παράλληλα από παιδικές φωνές πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας όπου στις 12:00 η θεατρική ομάδα The 3rd person theater group παρουσίασε το παιδικό θέατρο του Λέοντος Τολστόι «πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος».

Αργά το απόγευμα στο ΚΑΦΕ ΙΔΕΕΣ οι θαμώνες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Θεατρικό αναλόγιο από τον Ιούλιο Τζιάτα με θέμα ένα διάλογο πάνω σε μονολόγους σχετικούς με την αδικία.

Την αυλαία του φεστιβάλ έκλεισε ο αγαπημένος τραγουδοποιός Μανώλης Φάμελος στο ΚΑΦΕ BAR «τέλος του κόσμου» σε μια ιδιαίτερη «ακουστική» εμφάνιση που μας ταξίδεψε μέσα από τραγούδια και μελωδίες που αγαπήσαμε.

Το 2ο φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, οι διοργανωτές του φεστιβάλ ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίησή του (θα αναφερθούμε ειδικότερα σε επόμενο δελτίο), μα πάν’ απ’ όλα ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για τη στήριξή του, για την μεγάλη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ (ο απολογισμός του απαριθμεί περίπου 15.000 πολίτες όλων των ηλικιών από όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας), ώστε να καθιερωθεί το φεστιβάλ θεσμός για την πόλη μας, ευχόμαστε σε όλους «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! και Καλή Ανάσταση!» και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου τέτοιον καιρό στην επόμενη γιορτή της πόλης…

Και μην ξεχνάτε πως παραμένει ανοιχτή για το κοινό η έκθεση των εικαστικών μέχρι τις 28 Απριλίου 2018. Προσκαλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο αλλά και τις σχολικές μονάδες της πόλης να επισκεφθούν το μουσείο, να γνωρίσουν την μόνιμη συλλογή του και να ξεναγηθούν στην περιοδική έκθεση «ΔΕΗ και Πόλη».
Παράλληλα θα γίνονται εργαστήρια όπου οι μαθητές θα μπορούν να επεξεργαστούν τα βιομηχανικά γλυπτά της ΔΕΗ και να δημιουργήσουν εκ νέου πρωτότυπα εικαστικά έργα.
Οι ξεναγήσεις γίνονται από την εικαστικό Αλεξάνδρα Τσιτσιντά κάθε Τετάρτη (28/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4 2018) και ώρες από τις 10:15 έως τις 11:15, κατόπιν ραντεβού.

Επιμέλεια έκθεσης: Ομάδα Eordaiart (Χάρης Κοντοσφύρης, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Γιώργος Πανταζής).
Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας |Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου, | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2463054444
Διάρκεια έκθεσης: 23 Μαρτίου – 28 Απριλίου 2018 | Ωράριο Μουσείου: 8:00 – 15:00 (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών)
Ξεναγήσεις: με ραντεβού στο τηλέφωνο της Υψικαμίνου 2463028740, και στο 6974753258.
Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.