Αθανάσιος Τολιόπουλος κατά ΑΚΕ: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές»



arthrografia1Το αριστεροδεξιό ετερόκλητο ψηφοδέλτιο ΑΚΕ ασχολείται πάλι μαζί μου, με αχαρακτήριστες εκφράσεις. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με επικίνδυνους ερασιτέχνες αλλά με συκοφάντες και ψεύτες.

Εμείς πιστεύαμε και πιστεύουμε στα αναλογικά προεδρεία, εσείς δεν καθίσατε στο Διοικητικό Συμβούλιο να υπερασπιστείτε και να διεκδικήσετε ως οφείλατε αυτό που δικαιούσασταν, την 2η θέση για την οποία σας εξέλεξαν οι εργαζόμενοι στις εκλογές.

Είναι πάντως στατιστικά αποδεδειγμένο ότι αυτοί που σκούζουν για παρεμβάσεις σε βάρος τους είναι οι …παρεμβαίνοντες. Εκτός εάν «θεούς και δαίμονες» εννοούν τις ωμές παρεμβάσεις σε βάρος της παράταξης μας από θεσμικούς και μη παράγοντες της περιοχής.

Με ποιον τρόπο αύξησαν την δύναμη τους κατά 50% όπως ισχυρίζονται, μήπως από τον «θεσμικό τους ρόλο» ή από τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις («θεούς και δαίμονες») ή με βάσει το πρότυπο ύφος και ήθος που καλλιέργησαν όταν διέσπασαν την ΔΑΚΕ, από την οποία ποτέ δεν έφυγαν; (Στις τελευταίες εκλογές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ)

Να γίνουμε πιο σαφείς. Συμβαίνουν περίεργα πράγματα με αυτό το ψηφοδέλτιο, τοπικά το στηρίζει ο αρχηγός της αριστεράς …του κτιρίου της περιφέρειας, σε αγαστή συνεργασία με κυβερνητικό βουλευτή. Είναι δικαίωμα τους. Σε κεντρικό επίπεδο όμως (κάτω από την Λάρισα) το στηρίζει ο αρχηγός της ΔΑΚΕ ΓΣΕΕ.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Η έλλειψη στελεχών και παρέμβασης του κυβερνώντος κόμματος στην κοινωνία, το οδηγούν σε αυτές τις αδιέξοδες συνεργασίες που σε κάθε περίπτωση θα του στοιχίσουν πολύ ακριβά.

Πάντως οι ανοίκειες και προσωπικές επιθέσεις δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας και νηφάλιας σκέψης και δεν θα τους ακολουθήσω στον ολισθηρό αυτό δρόμο που πήραν. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό καταργήσανε κάθε στοιχειώδη έννοια αναλογικότητας, ξεφτιλίζοντας και διαλύοντας κάθε τι θεσμικό για την θεσούλα και μόνο, την οποίαν μόλις την έχασαν από αυτογκόλ, πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα, ξεθάβουνε το ΚΕΚ ΙΝΕΚΑ.

Εμείς συνεχίζουμε κοιτάζουμε μπροστά με μόνο γνώμονα, όσο περνά από τις μικρές μας δυνάμεις, να βοηθήσουμε τον κόσμο της εργασίας και τον τόπο μας.

Αθ. Τολιόπουλος
Γεν. Γραμματέας

Ε.Κ.Ν. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.