Κ. Κύργιας στον Δήμαρχο Κοζάνης: «Κάνετε ότι μπορείτε για να βάζετε αυτογκόλ στον εαυτό σας» – Η θέση του για το επίμαχο θέμα του καπνίσματος



kirgias_kostas2332

Κύριε Δήμαρχε,

Η αναφορά μου δεν είχε σκοπό να στοχοποιήσει κανέναν. Ήταν μια γενική αναφορά -θέση απέναντι στην συζήτηση που αναρτήθηκε στο F.B μεταξύ των εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής και των εκπροσώπων του συγκεκριμένου επιχειρησιακού κλάδου.

Η απάντηση όμως που δημοσιεύσατε επιβεβαίωσε την λαϊκή ρήση του {όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται}. Σε σχόλιο δε που υπήρξε από αναγνώστη του ΚΟΖΑΝ.GR Διάβασα και ένα σχόλιο από ανώνυμο μελλοντολόγο που εξέφρασε την άποψη ότι το σχόλιό μου είχε παλιομοδίτικο ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Δεν θυμάμαι να έχω κάνει καμιά δήλωση πως θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Τώρα με ποια η ποιο πνεύμα επικοινωνεί ο ανώνυμος πνευματιστής δεν το γνωρίζω. Με τέτοιες ικανότητες όμως πολύ θα ήθελα να μας ενημερώσει και για τα μελλούμενα της χώρας μας.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Υπήρξα πάντοτε Πολίτης με σεβασμό στις αρχές της Δημοκρατίας στους νόμους και το Συνταγματικό δίκαιο του Κράτους. Το υπηρέτησα και ως στρατιωτικός και το υφίσταμαι και ως πολίτης άσχετα με τις επιμέρους αντιρρήσεις μου για τον τρόπο εφαρμογής σε πολλές περιπτώσεις. Το αξιακό μου τρίπτυχο ΓΝΩΣΗ_ ΣΥΝΕΠΕΙΑ _ ΥΠΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ το διατήρησα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου και το τηρώ και ως Δημοτικός σύμβουλος. Τιμηθήκαμε εγώ και οι συνυποψήφιοί μου από τους συνδημότες μας να προσφέρουμε τις όποιες υπηρεσίες μας ως εθελοντές εργάτες χωρίς προσωπικές βλέψεις και συμφέροντα πέρα από την προσφορά προς τους συνδημότες μας. Διεκδικήσαμε τον Δήμο χωρίς καμιά κομματική στήριξη καμιάς παράταξης {μια που πιστεύουμε σε έναν ανεπηρέαστο κομματικά Δήμο } κοιτώντας τους συμπολίτες στα μάτια.χωρίς σκοπιμότητες, παρά μόνο εκθέτοντας το όραμα και το στοιχειοθετημένο πρόγραμμά μας.

Για τον λόγω του αληθές σας υπενθυμίζω πως κατά την ημέρα της ορκωμοσίας ως Δήμαρχος Κοζάνης,ήμουνα ο μόνος {αν δεν κάνω λάθος} που στην δήλωσή μου είπα «Λευτέρη Ιωαννίδη Δήμαρχε πλέον Κοζάνης είμαι εδώ να σου συμπαρασταθώ σε ότι μου ζητηθεί και δύναμαι να το πράξω». Νομίζω ότι τήρησα την υπόσχεσή μου και βοήθησα με αξιοπρέπεια τον λόγο μου άσχετα εάν μου ζητήθηκε. Ακόμα και η απουσία πολλές φορές από το δημοτικό συμβούλιο είναι μια προσφορά στο έργο σας για να περνάτε ποιο εύκολα τις αποφάσεις σας μια και στο τέλος τη θητεία σας εσείς θα κληθείτε σε απολογία των πεπραγμένων σας.

Ιδιαίτερα στον συνδυασμό και το πρόσωπό μου θα σας παρακαλούσα να είστε ποιο επιεικείς σε ότι αφορά τις θέσεις μας Όχι γιατί χάριν αυτού του συνδυασμού είστε Δήμαρχος, αλλά γιατί αυτό απαιτείται από έναν υπεύθυνο ηγέτη, να μπορεί να ακούει και να σέβεται τις διαφορετικές θέσεις και απόψεις. Θεωρό ότι είστε από τους ποιο ευνοημένους Δημάρχους με μια χαλαρή αντιπολίτευση ,όχι γιατί είναι ανεπαρκείς αλλά γιατί θέλει να βοηθήσει στην λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Από την άλλη εσείς κάνετέ ότι μπορείτε για να βάζετε αυτογκόλ {αντιπολίτευση} στον εαυτό σας. Πραγματικά είστε ο μόνος που κατορθώσατε να βάλετε όπως είπα και άλλη φορά ένα τεράστιο ερωτηματικό στον τίτλο του συνδυασμού σας ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΗΣ???

Αλήθεια Δήμαρχε εάν φέτος είχαμε εκλογές όπως γινότανε όλα τα προηγούμενα χρόνια μπορείτε να μας πείτε ποιο έργο θα αποείδατε στους συνδημότες?Το δυστύχημα είναι ότι αγγυλωμένοι σε ψευτοκουλτούρα και ιδεοληψίες δεν μπορείτε η δεν θέλετε να δείτε πίσω από την κουρτίνα για το που βρισκόμαστε και το τι έρχεται σε οικονομικό -γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον. Φυσικά και η Ελλάδα δεν αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων βρίσκεται όμως στο κέντρο των εξελίξεων.Σχεδιάζεται ερήμην των πολιτών μεγάλα έργα στην εκπνοή της θητείας σας ενώ λακκούβες και χαλάσματα τείνουν να πάρουν την μορφή μουσειακής αξίας.

Θεωρήσατε ιδιαιτέρως προσβλητική την αναφορά μου για την συζήτηση και την στάση σας απέναντι σε συναδέλφους επιχειρηματίες, και περιμένετε να μου δώσετε ηχηρή κατά την άποψή σας απάντηση στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο και να με ενημερώσετε πόσοι επαγγελματίες βρίσκονται στην παράταξή σας. Σας πληροφορώ ότι το γνωρίζω ίσως και καλύτερα από όσο πιστεύεται εσείς Δεν διαπίστωσα ωστόσο την ευθιξία σας για το θέμα του διπλασιασμού του μισθού του προέδρου της Δ.Ε.Υ. Α. Κ μιας προβληματικής επιχείρησης η οποία επιβάλει επαίσχυντο φόρο 80% στην κατανάλωση του πολυτιμότερου αγαθού και μάλιστα αδιακρίτως οικονομικής κατάστασης των συνδημοτών μας. 0% στην κατανάλωση του πολυτιμότερου αγαθού και μάλιστα αδιακρίτως οικονομικής κατάστασης των συνδημοτών μας.

Όσο για το επίμαχο θέμα του καπνίσματος η θέση μου είναι η εξής. Ναι σεβασμός στους νόμους και τα διατάγματα του Κράτους, αλλά με μια πιο ήπια εφαρμοστική πολιτική αντιλαμβανόμενοι και την συγκυρία των καταστάσεων. Διαχρονικά έχει διαπιστωθεί πως κανένας νόμος δεν τηρείται με το αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Για να εφαρμοσθεί ένας τέτοιος νόμος που επιβάλει το κόψιμο του τσιγάρου, που για τούς περισσότερους είναι αδήριτος ανάγκη {στάδιο εθισμού} χρειάζεται χρόνος και παιδεία, από προσχολική ηλικία ώστε να γίνει βιωματική στάση.

ΟΙ νόμοι του αποφασίζουμε και διατάσσουμε εκτός του ότι θυμίζουν άλλες εποχές συνήθως φέρνουν αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Κατά κύριο λόγο οδηγούν κάποιους στην παρανομία και κάποιους στον πλουτισμό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος εισπράττει πρόστιμα σε μια εποχή που το λιανικό κυρίως εμπόριο και η υπηρεσίες βρίσκονται στο ναδίρ και λόγο της υπερφορολόγησης του κράτους. Δεν μπορεί το Κράτος να νομιμοποιεί την παραγωγή κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους και να απαγορεύει το κάπνισμα έστω σε χώρους συνάθροισης. Από τον καπνικό φόρο το Κράτος έχει προϋπολογίσει έσοδα από τα οποία μερικά θα χαθούν, πως θα τα αναπληρώσει? Μήπως εισπράττοντας περισσότερα από πρόστιμα? Το να διαχωρίζεις χώρους καπνιζόντων και μη, διαχωρίζεις και κοινωνικές συναναστροφές. Φαντάζεστε σε μια παρέα 3 να καπνίζουν και ένας όχι?

Και κάτι τελευταίο Κύριε Δήμαρχε.

Μάθετε πως ένας πολιτισμένος άνθρωπος εκλαμβάνει τα καλοπροαίρετα σχόλια-παρατηρήσεις ακόμα και τις επικρίσεις ως εργαλεία σκεπτικισμού- προβληματισμού και αναζήτησις.

Εύχομαι σε εσάς και όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς συμβούλους καλή Ανάσταση με υγεία και τύχη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναγωνιστές μου και στους συμπολίτες που στήριξαν των αγώνα και την ιδέα του αδέσμευτου πολίτη κάνοντας το πρώτο βήμα για την αλλαγή της έως τώρα ατελέσφορης νοοτροπίας και έδειξαν ότι συνήθειες και λάθη του παρελθόντος μπορούν να ξεπερασθούν.Τους εύχομαι καλή Ανάσταση με Υγεία τύχη δύναμη και κουράγιο και με πολύ πολύ Αγάπη για τον συνάνθρωπο μας.

Με εκτίμηση
Κύργιας Κωνσταντίνος

20 σχόλια στο άρθρο “Κ. Κύργιας στον Δήμαρχο Κοζάνης: «Κάνετε ότι μπορείτε για να βάζετε αυτογκόλ στον εαυτό σας» – Η θέση του για το επίμαχο θέμα του καπνίσματος

  1. Κυργια, εχεις δικιο!! οδημαρχος Ιωαννιδης ειναι ανες απλος διαχειριστης του δημου. Δεν εχει να παραδωσει κατι στο τελος της θητειας του στους συνδημοτες. Ονειρευεται εργα πεζοδρομισης της Παυλου Μελα κ αλλα αστεια…
    Ο αορατος δημαρχος…

  2. Παρότι δεν είμαι φιλά κειμενος στο συνδυασμό του Δημάρχου θα πω ότι αφού αμφισβητούμε το προφανές που είναι “”όχι κάπνισμα σε κλειστούς χώρους “” και προτάσσουμε τα έσοδα του κράτους που δεν είναι αρμοδιότητα μας και επίσης τον Νόμο ο Δήμαρχος καλείται να τον εφαρμόζει άσχετα αν δεν τον ψήφιζε ενδεχομενα ο ίδιος αν ήταν βουλευτής και τον κατηγορούμε γιατί περιφρουρεί τη νομιμότητα διερωτωμαι που βρίσκονται τα όρια της λογικής και που της στείρας παράθεσης απόψεων έτσι απλώς για να υπάρχει αντίλογος.

    1. ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

      - Edit

      Απαντήστε

      Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;;; ΜΑΛΟΥΤΑΣ? ΔΕΛΗΓΙΑΝΗΣ? ΚΚΕ-ΔΕΣ? ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Κ. ΚΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ. ΝΑ ΑΚΟΘΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  3. Καλά τα λες.ο δήμαρχος και το παρέακι του είναι επικίνδυνοι…χωρίς σεβασμό στον πολίτη.Δεν είναι ικανοί ούτε για τα ευκολα.το μοναδικό προτέρημα τους ειρωνια κ αλαζονεία.

  4. Να κόψετε το κάπνισμα. Και άμα θέλετε να βρίσκεστε σε κλειστούς δημόσιους χώρους να κρατήσετε τον καρκίνο μόνο για εσάς και μόνο στους χώρους που επιτρέπεται. Ο εθισμός σας είναι καθαρά δικό σας πρόβλημα και δεν πρέπει να το φορτώνετε και στους γύρω σας.

  5. σας ποναν οι αλλαγες τα τελευταλια χρόνια που γίνονται στον Δήμο? τι να κανουμε, μετά απο 25 χρονια επρεπε να αλλαξει χερια..

  6. ”Αυτογκόλ στον εαυτό σας”;Προφανώς θα υπάρχει και αυτογκόλ στον αντίπαλο.Δηλαδή:Τους έβαλε μια αυτογκολάρα,όνειρο!Δυό φουμάρουν κι ένας παίζει το μπεγλέρι,κε Κύργια…

  7. ¨αυτογκόλ στον εαυτό σας¨ γιατί υπάρχει και στον αντίπαλο;;; Ερρρέεεε ελληνικούρα! Καραβανάς που με το ζόρι κατάφερε να τελειώσει το γυμνάσιο!

    1. Κι όμως υπάρχει:Αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα απευθείας,ψάχνει για κάποιον πανικοβλημένο αμυντικό,τον σημαδεύει και…..τσάκ!Αρπα την αυτογκολάρα σου,κουρέλααααα!!!Εχει δίκιο ο Κύργιας.

  8. Παιδάκια επί της ουσίας της ανακοίνωσης έχει κανείς να πει κάτι;
    Ή το πρόβλημα είναι το μαλλί του, η ορθογραφία του, το συντακτικό του κτλ…
    Βούβα επί των όσων λέει ε;;;;
    Έεεεεετσι, να τα λέμε κ αυτά!
    Πονάν οι αλήθειες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.