Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις φορέων και σωματείων για την ψήφιση του νομοσχεδίου της ΔΕΗ



dei_monada_2017

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού για τη ΔΕΗ

Για την απόφαση που αφορά την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων–Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δυσάρεστες εξελίξεις για τις οποίες ο ίδιος επανειλημμένα είχε προϊδεάσει και τοποθετηθεί.

Ο κ. Κοσματόπουλος ανέφερε ότι διαμορφώνεται μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση για όλο το νομό και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας λόγω αυτών των εξελίξεων, τονίζοντας όμως ότι o Δήμος Σερβίων–Βελβεντού με βάση τα πλεονεκτήματα που διαθέτει καθώς και τον σχεδιασμό που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας για την ευρύτερη περιοχή. Τμήμα αυτού του σχεδιασμού όπως μεταξύ άλλων ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού είναι οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, στη λίμνη Πολυφύτου, στη διάνοιξη του σύντομου δρόμου Βελβεντού-Καταφυγίου.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝHΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

Νέα γυναίκα, εργαζόμενη, μητέρα, άνεργη, αγρότισσα, φοιτήτρια

Το έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την πώληση των μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, δεν είναι απλώς ένα ακόμα βήμα στον στρατηγικό στόχο της Ε.Ε, στα πλαίσια της πολιτικής της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά έρχεται και σε μία περίοδο που στην περιοχή μας πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου.

Ο κίνδυνος μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης έχει άμεση σχέση με τα ζητήματα της ενέργειας, των πηγών παραγωγής και δρόμων μεταφοράς της. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες, αφού από τη μια συμμετέχει ενεργά στην επέμβαση ενάντια της Συρίας, προσφέροντας γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και από την άλλη δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει την προσήλωσή της και την στήριξή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας για την ελληνική αστική τάξη.

Την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας η κυβέρνηση την συνεχίζει από κει που την άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ο λαός μας έχει πλέον εμπειρία για το ποια ήταν τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης. Μεγάλες μειώσεις μισθών, εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και το αίσχος του δουλεμπορίου στις εργολαβίες. Περιορισμός των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και αύξηση των ατυχημάτων. Εντατικοποίηση της εργασίας. Για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά επιφύλαξε μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχια μιας και τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια κατά 150%. Οι μετεγκαταστάσεις έγιναν μια «Οδύσσεια» για τους κατοίκους των πληττόμενων οικισμών.

Οι συνέπειες που θα φέρει το ξεπούλημα της ΔΕΗ, δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες μονάδες, αλλά το σύνολο της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Η ενέργεια για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι περιουσία των μεγάλου κεφαλαίου. Σήμερα, μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, στο εσωτερικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, οι γυναίκες της περιοχής μας πρέπει να πάρουν θέση:

ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
για ενέργεια στην υπηρεσία του λαού
αλλά και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται για τα κέρδη των πολυεθνικών, με θύματα τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας.

ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 10:30πμ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.