3ο Διεθνές συνέδριο Εκπαίδευση Αξιών και Γνώσεων από το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΠΔΜ στη Φλώρινα



panepistimio_d_m

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης διοργανώνει το «3ο Διεθνές συνέδριο Εκπαίδευση Αξιών και Γνώσεων (Values and Knowledge Education (VaKE)- Ένα βήμα πιο πέρα» (17-19 Απριλίου 2018), στις εγκαταστάσεις της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει την ανάπτυξη της διδακτικής μεθοδολογίας Values and Knowledge Education (VaKE), να παρέχει ένα χώρο συζήτησης για την εκπαίδευση αξιών, να παρουσιάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα τις τελευταίες εξελίξεις στην ανάπτυξη της μεθόδου και να ενθαρρύνει τη μελέτη και την συμπερίληψη των αξιών στην εκπαίδευση γνώσεων. Επιπλέον θα καλύπτει όλες τις πτυχές αξιοποίησης της μεθόδου σε διάφορα επίπεδα της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της δια-βίου μάθησης.

Η διδακτική μεθοδολογία Values and Knowledge Education- VaKE, συνδυάζει τη διδασκαλία αξιών και γνώσεων στην εκπαίδευση με την αξιοποίηση διλημματικών καταστάσεων.

Εμπνευστής της μεθόδου είναι ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Salzburg, Jean-Luc Patry και η ομάδα του, η οποία αποτελείται από καθηγητές και φοιτητές του πανεπιστημίου του Salzburg και άλλων Ανώτατων Ιδρυμάτων της Αυστρίας. Στην Ελλάδα με τη μέθοδο ασχολήθηκε ο καθηγητής Δημήτριος Πνευματικός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το συνέδριο απευθύνεται και στοχεύει να φέρει σε ένα κοινό τραπέζι διαλόγου εκπαιδευτικούς όλων των επιπέδων και ειδικοτήτων, ερευνητές, φοιτητές, επαγγελματίες και φορείς χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.

Για πληροφορίες σχετικά με τους κεντρικούς ομιλητές και το πρόγραμμα το συνεδρίου ανατρέξτε στο σχετική ιστοσελίδα http://a-vake.web.uowm.gr/ . Ακόμη πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε και από την οργανωτική επιτροπή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ταχυδρομείου info-avake@uowm.gr.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.