1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας



zzzkjytdkydkesdtkdguikytf

1ο Πανελλήνιο βραβείο απέσπασε το Μουσικό Σύνολο Έντεχνης και Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων Χ. Ο. Ν. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Ο. Λ. Π. στον Πειραιά στην κατηγορία «Χορωδίες Σχολείων» με μαέστρο τον καθηγητή του σχολείου μας κ. Νίκο Ντόνα. Ο πανελλήνιος διαγωνισμός έλαβε χώρα το Σάββατο  21 Απριλίου 2018.

Παρουσιάστηκαν τρία τραγούδια μεταξύ των οποίων και το πολυβραβευμένο τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας Γλυκιά» (Βραβείο συνεργασίας και στον Διαγωνισμό του Μαθητικού Ραδιοφώνου «European School Radio» μετά τη συνεργασία 10 ελληνικών σχολείων από όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της δασκάλας Βασιλικής Μπασίνα του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «Αθηνά» και 1ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό που οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση και το Υπουργείο Παιδείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης).

Αυτό το τραγούδι απέσπασε και το περισσότερο χειροκρότημα των θεατών συγκινώντας τους κριτές. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης παρουσιάστηκε και χορευτικό από μαθητές του σχολείου, την επιμέλεια του οποίου είχε η καθηγήτρια του σχολείου κ. Τρίκου Γιούλα. Επίσης παίχτηκε το τραγούδι «Χτίσε μια Καρδιά» που μελοποιήθηκε από τον καθηγητή κ. Νίκο Ντόνα σε στίχους μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού υπό την επιμέλεια του δασκάλου κ. Γιάννη Γκίκα και το οποίο πρόκειται να ηχογραφηθεί από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Μια ακόμα διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα που ανεβάζει το επίπεδο του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Κοζάνης κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο Διευθυντή του Σχολείου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.