Γ. Θεοφύλακτος: «Επιθετικός ο κ. Μητσοτάκης σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ»



theofilaktos43256357

“Επιθετικό” χαρακτήρισε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της Ν.Δ., σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ Α.Ε.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοφύλακτος κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια Επιτροπή στην οποία συζητήθηκαν θέματα της ΔΕΗ Α.Ε., παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, κ. Σταθάκη και του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Παναγιωτάκη.

‘Πάντοτε μιλάει επιθετικά και απαξιωτικά σε βάρος των ταμείων των συνταξιούχων και των εργαζομένων της ΔΕΗ ο κ. Μητσοτάκης’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος, συνεχίζοντας: “μήπως θέλει να κάνει και άλλες μειώσεις σε βάρος τους, πέρα από όσες έκαναν οι Σαμαράς – Βενιζέλος”;

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος αναφέρθηκε σε ζωτικά ζητήματα του Ν. Κοζάνης και της Δ. Μακεδονίας, περιοχές για τις οποίες πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στη νέα ενεργειακή περίοδο, καθώς τις προηγούμενες δεκαετίες θυσιάστηκαν για τον εξηλεκτρισμό και ανάπτυξη της χώρας:

δράσεις της ΔΕΗ σε καινούργια πεδία (π.χ. ΑΠΕ) στην περιοχή,
επαναπόδωση εδαφών,
μετεγκατάσταση Ποντοκώμης,
απαλλοτρίωση Ακρινής και Αγ. Αναργύρων,
αποζημιώσεις Μαυροπηγής.

Ο κ. Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στο παράλογο που βιώνουν οι κάτοικοι των χωριών που ζούνε “κάτω από τα εργοστάσια”, π.χ. στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου, να μην έχουν τηλεθέρμανση αφενός (ενώ το ζεστό νερό περνάει δίπλα τους) και να πληρώνουν ΥΚΩ στους λογαριασμούς τους αφετέρου!

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης υπενθύμισε στα μέλη της Επιτροπής όσα είχε συμφωνήσει και ψηφίσει η ΝΔ σε βάρος της ΔΕΗ, τα οποία αποφεύγονται με τη σημερινή Κυβέρνηση και παρά την υποχρέωση (από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) για την ‘αποεπένδυση’. Συγκεκριμένα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαν συμφωνήσει σε ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και σε οριζόντια ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε., με ό,τι αυτό συνεπάγεται (π.χ. εκποίηση και υδροηλεκτρικών εργοστασίων).

Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)
Γιάννης Θεοφύλακτος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.