Ταξική Ενότητα: Ανακοίνωση για την επανάληψη του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης



ergatiko_kentro_kozanis

Μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα προσπάθειας των δυνάμεων της Ταξικής Ενότητας να βάλουν εμπόδιο στον εκφυλισμό που θέλει να οδηγήσει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός το Ε.Κ Κοζάνης, το τελευταίο Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/3/2018 ήρθε να επιβεβαιώσει ότι δεν κάνουν πίσω και προχωράνε με τους ίδιους και χειρότερους όρους σε ένα συνέδριο παρωδία. Αυτό που έρχεται να προστεθεί στην κατάντια τους είναι ότι αποκρύπτουν εσκεμμένα το μητρώο ψηφισάντων του μεγαλύτερου σωματείου της περιοχής τον Σπάρτακο (ενώ έχει εγγράφως ζητηθεί απο την Ταξική Ενότητα) με σκοπό να μην υπάρχει η δυνατότητα της αντιπαραβολής του μητρώου με άλλα σωματεία για να περιοριστεί το μέγεθος των διπλοψηφισάντων. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στο όργιο νοθείας του προηγούμενου διαστήματος.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» που παρουσιάζει ότι στο Νομό Κοζάνης εμφανίζεται να έχει ψηφίσει σε σωματεία το 90% του συνόλου των μισθωτών εργαζομένων του Νομού, ή το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που φαίνονται να ψήφισαν στα σωματεία της ΔΕΗ είναι περισσότεροι απο τον αριθμό των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαία η στάση τους. Για να προσδέσουν το κίνημα στις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων σε περίοδο που καλλιεργείται το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης, να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους στους στόχους των επιχειρήσεων. Να περάσουν τα σχέδια για την παραπέρα απελευθέρωση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας με την πώληση ορυχείων και ΑΗΣ, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης κ.α με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Υπηρετούν την γενική γραμμή του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, την γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που εν κρυπτώ υπέγραψε για μια ακόμα φορά τον κατάπτυστο κατώτερο μισθό των 511 και 586 μικτά. Υπονομεύουν την προσπάθεια και τον αγώνα που γίνεται για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις που έχουν αναπτύξει οι ταξικές δυνάμεις . Ανησύχησαν απο τα αποτελέσματα των αγώνων στο κλάδο του Μετάλλου και των κατασκευών και έτρεξαν να βάλουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για
αξιοπρεπείς μισθούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα απο όλη αυτή την κατάσταση, να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους απομονώνοντας αυτές τις δυνάμεις που έχουν κατσικωθεί στις πλάτες της εργατικής τάξης της περιοχής.

Οι ταξικές δυνάμεις στο Συνέδριο θα κάνουν προσπάθεια να αναδείξουν το μέγεθος της νοθείας, τον ρόλο του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους , το τι κίνημα χρειάζεται στις σημερινές συνθήκες που εντείνεται η επίθεση του κράτους και της εργοδοσίας στα δικαιώματα μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.