Σ.Υπ. ΟΤΑ. Kοζάνης: Ανάγκη άμεσης επικαιροποίησης των Ο.Ε.Υ. των Δήμων Σερβίων – Βελβεντού και Βοΐου



sillogos_ipallilon_ota_koz

Είχαμε τονίσει με πρόσφατη ανακοίνωσή μας την άμεση ανάγκη επικαιροποίησης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) των δήμων Σερβίων-Βελβεντού και Βοίου, οι οποίοι στην σημερινή μορφή τους δεν μπορούν να εκφράσουν σε καμία περίπτωση τις οργανωτικές ανάγκες τους. Υπενθυμίζουμε ότι η μη επικαιροποίηση και ψηφιοποίηση των οργανογραμμάτων εμποδίζει τους δήμους να ενταχθούν σαν φορείς υποδοχής εργαζομένων στην διαδικασία της «κινητικότητας» (N.4440/2016).

Η μη επικαιροποίηση και ψηφιοποίηση των οργανογραμμάτων, καθώς και η μη σύνταξη περιγραμμάτων θέσεων εργασίας αποτελεί επίσης ανασταλτικό παράγοντα στην υποχρέωση των Δήμων να προκηρύξουν τις θέσεις ευθύνης- προισταμένων τμημάτων και διευθύνσεων (Ν.4369/2016). Αυτή η κωλυσιεργία έχει οδηγήσει το Υπ. Εσωτερικών να «παγώσει» κάθε διαδικασία για την προκήρυξη θέσεων ευθύνης στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού (έγγραφο Υπ.Εσ. 36388/2017/16/ 25.05.2017).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Βοίου δεν έχει προκηρύξει ποτέ θέσεις ευθύνης ενώ ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού έχει προκηρύξει μόνο μια φορά το 2013 θέσεις προισταμένων διεύθυνσης (θητεία που ήδη έχει λήξει).

Είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία των δήμων, για την αξιοπιστία της δημόσιας διοίκησης, την δίκαιη και αντικειμενική κατανομή αρμοδιοτήτων, να πάψει η κωμικοτραγική κατάσταση να υπηρετούν συνάδελφοι σαν αναπληρωτές (προσωρινοί) προιστάμενοι διορισμένοι από τον Δήμαρχο για έξι, εφτά και οχτώ χρόνια!

Καλούμε τους Δήμους να προβούν άμεσα σε επικαιροποίηση και ψηφιοποίηση των Ο.Ε.Υ. ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σαν φορείς υποδοχής εργαζομένων στην διαδικασία της «κινητικότητας». Επίσης καλούμε το Υπ. Εσωτερικών να εκδώσει οδηγίες ώστε να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις προισταμένων τμημάτων και διευθύνσεων.

Το Δ.Σ. του Σ.Υπ. ΟΤΑ . Ν. Kοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.