Συνέντευξη με τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Χατζηπαύλου με αφορμή την εξαιρετική stand up comedy παράστασή του «Σχεδόν Σαράντα» στην Κοζάνη



29104365_1617905724953224_3586746494767595520_o

Συνέντευξη στο KOZANILIFE.GR παραχώρησε ο δημοφιλής και αγαπητός ηθοποιός Γιώργος Χατζηπαύλου με αφορμή την stand up comedy παράστασή του με τίτλο «Σχεδόν Σαράντα» στην Κοζάνη.

Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε και την ολοκλήρωση της πρώτης μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας του σε 9 πόλεις, ο Γιώργος επιστρέφει για λίγες ακόμα εμφανίσεις με το «Σχεδόν Σαράντα», την παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες ελληνικές stand up comedy.

Κλικ εδώ για πληροφορίες της παράστασης

– Ξέρουμε πως αυτή η παράσταση ήταν από τις πλέον επιτυχημένες της Αθήνας και μάλιστα για 3 συνεχόμενα χρόνια. Πού νομίζετε ότι οφείλεται η επιτυχία αυτή;

Δεν μπορείς να εντοπίσεις τους λόγους ή τα στοιχεία αυτά, ίσως δεν είναι καν ζητούμενο γιατί μετά θα προσπαθήσεις να επαναλάβεις κάτι που είναι αδύνατον. Νομίζω το σημαντικό είναι να προχωράς τη δουλειά σου με βάση όλα όσα επιλέγεις ότι θα είναι εκείνα για τα οποία θα γράψεις αστεία. Από εκεί και πέρα η εμπειρία και η χαρά της δουλειάς θα λειτουργήσουν επικουρικά στο αποτέλεσμα.

– Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που ζούμε, πόσο εύκολο είναι να αφεθούν οι θεατές και να γελάσουν;

Το γέλιο είναι μια αυθόρμητη αντίδραση οπότε δεν έχει να κάνει με την εποχή. Ένα καλό αστείο προκαλεί γέλιο πάντα. Διαχρονικά η κωμωδία όπως και το δράμα λειτουργουν στο πλαίσιο της επιλογής του θεατή με βάση το γούστο και τις επιθυμίες του.

28168095_1597114357032361_1333936560985081114_n

– Πόσο δύσκολο είναι να βγαίνετε μόνος στη σκηνή, να σκηνοθετείτε τον εαυτό σας, να γράφετε τα κείμενά σας και να είστε ο μοναδικός υπεύθυνος για την παράσταση;

Το βρίσκω συναρπαστικό. Δεν μπορώ να εκτιμήσω τον βαθμό δυσκολίας καθώς αυτή είναι η δομή και ο τρόπος εργασίας εξ ορισμού στο stand up comedy.

– Τρία χρόνια μετά, ετοιμάζετε τη νέα σας παράσταση; Κι αν ναι, που θα επικεντρωθείτε αυτή τη φορά;

Πάντα γράφω κείμενα, ακόμα κι όταν δεν είναι η ώρα για μια νέα παράσταση ακόμα. Το τελευταίο διάστημα έχω μπει στη διαδικασία να αρχίσω να οργανώνω το υλικό μου για μια νέα παράσταση που θα είναι έτοιμη το 2019. Ως προς την ιδέα τώρα, γενικά οι παραστάσεις αυτές έχουν πολλά διαφορετικά θέματα κάθε φορά τα οποία απλά μπαίνουν κάτω από έναν τίτλο που οριακά περιγράφει ένα concept. Άρα δεν υπάρχει τόσο μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για τα κείμενα όσο το να είναι καλά και σίγουρα αστεία.

– Έχετε επισκεφτεί ξανά την Κοζάνη;

Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι! Πλέον έχω μέχρι κι αγαπημένο στέκι για φαγητό που ανυπομονώ να επισκεφθώ.

Βρείτε τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο facebook – Κλικ εδώ

Η παράσταση «Σχεδόν Σαράντα» έρχεται στην Κοζάνη την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στις 21:30 στην αίθουσα Φίλιππος.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.