Συνάντηση στο Φανάρι του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο



4tfehrteaqherthreth

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, για το 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τον Γιώργο Θεοτοκά, που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης, επισκέφτηκε στο Φανάρι, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στην συνάντηση, ο βουλευτής μετέφερε τις ευχές του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και ενημερώθηκε για ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζοντας την σημασία του έργου του Πατριαρχείου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πάγια συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στο έργο του και ζήτησε να συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η στήριξη αυτή προκειμένου να ανταπεξέλθει στη σημαντική αποστολή του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσωπικότητα εξέχουσα, με σημαντικές ιδέες και προτάσεις, επανέλαβε τις πρωτοποριακές θέσεις του για τις σχέσεις Ανατολικής και Δυτικής εκκλησίας και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Φανάρι.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα της ομογενειακής παιδείας και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους.

Λίγο αργότερα ο Θέμης Μουμουλίδης, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο του Προξενείου της Κωνσταντινούπολης για θέματα παιδείας κ. Σταύρο Γιωλτζόγλου, επισκέφτηκε την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών, Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων

2 σχόλια στο άρθρο “Συνάντηση στο Φανάρι του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

  1. Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι ;

    O “αξίες¨ που υπηρετεί ο βουλευτής:
    Eπιβολή στην κοινωνία του τρόπου ζωής των ομοφυλοφίλων, επιχείρηση ευτελισμού της οικογένειας, απαξίωση της ζωής, κυρίως στην αρχή και στο τέλος της, προσπάθεια κατάργησης αξιών – θεμελίων της κοινωνίας…..

  2. Πρόκειται για κορυφαία υποκρισία. Ο υποκριτής, αφού πρώτα ἐκανε εκτίμηση της κατάστασης και κατάλαβε πως υπάρχει χώρος να ξεδιπλώσει την υποκρισία του, μετέφερε ευχές!….. Και στο Πατριαρχείο υπάρχει η ανάλογη ανοχή να μιλάει ο κάθε ασεβής, χωρίς να υπολογίζει νόμους, ηθικές αρχές και αναστολές και κυρίως σεβασμό σε κάθε διαχρονική αξία.
    Η ταυτότητα του βουλευτή : Ανήρ δίψυχος ακατάστατος εν πάσαις ταις οδοίς αυτού. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Ιακώβου 1,8

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.