Ο Σύλλογος Επισκευαστών Κοζάνης σχετικά με την τροπολογία για τα συνεργεία ΙΧ στις πόλεις



sinergeio_autokiniton

Στο τελευταιο Νομοσχεδιο του Υπουργειου Μεταφορων <Ρυθμισεις Θεματων μεταφορων και αλλες διαταξεις> Κατετεθη τρπολογια του με θεμα την παραταση λειτουργιας των συνεργειων επισκευης αυυτοκινητων του αρθρου 22 του ΠΔ 78/1988.Το συγκεκριμενο αρθρο αφορουσε ορισμενα συνεργεια επισκευης και συντηρησης αυτοκινητων ,μοτοσυκλετων και μοτοποδηλατων .

Με την τροπολογια αυτη επιλυεται οριστικα ενα παλιο προβλημα που διαιωνιζεται απο το 1988 και αφορα τις παρατασεις των προσωρινων αδειων λειτουργιας αυτων των συνεργειων.Για να κατανοησουμε την ιστορια του ζητηματος ,σε αυτο το ΠΔ ,στο αρθρο 22 πειριλαμβανοταν μια μεταβατικη διαταξη για τα συνεργεια που προυπηρχαν αυτης πριν την 25-2-1988 και τα οποια δεν ειχαν εκεινες τις προυποθεσεις που απαιτουνταν απο το ΠΔ προκειμενου να να τους χορηγηθει αδεια λειτουργιας αοριστου χρονου και χορηγηθηκε σε αυτα μια αδεια λειτουργιας προσωρινη η οποια μεχρι και σημερα παρατεινεται.

Μιλαμε για μια επαγγελματικη ταξη η οποια εξυπηρετουσε καθημερνα για πολλα χρονια τους χρηστες αυτοκινητων ασκωντας την επιχειρηματικη τους δραστηριοτητα μεσα στον τον αστικο ιστο με τον οποιο συνηπηρχαν αρμονικα οντας επιχειρησεις χαμηλης οχλησης. Αυτη η κατασταση επρεπε επιτελους μετα απο 30 χρονια ομηριας χιλιαδων συναδελφων να λαβει τελος γιατι η αβεβαιοτητα του< να μην γνωριζω μεχρι ποτε θα ειναι ανοιχτο το συνεργειο συγκρατουσε πολλους συναδελφους επισκευαστες απο το να εκσυγχρονιζονται να προσλαμβανουν προσωπικο και γενικα εφερε αποεπενδυση σε πολλα συνεργεια .

Το προβλημα γιγαντωθηκε εξαιτιας του απαγορευτικου κοστους της μετεγκαταστασης λογω χοροταξικων ρυθμισεων οδηγωνταςπολλες επιχειρησεις σε κλεισιμο και τους εκμεταλευτες τους σε απογνωση πολλοι μαλιστα βρισκοταν λιγο πριν τη συνταξιοδοτιση τους.

Μετην τροπολογια αυτη οι αδειες που θα χορηγηθουν αντιθετα με το οτι ισχυει με τις αδειες αορστου χρονου θα ειναι προσωποπαγεις δεν θα μεταβιβαζονται και θα ειναι περιορισμενης χρονικης ισχυος μεχρι την συνταξιοδοτηση του επαγγελματια διακοπτοντας ομαλα τη λειτουργια του συνεργειου.Οι αοκνες προσπαθειες ολων των προτοβαθμιων Σωματειων οπως και του κλαδικου οργανου της ΕΟΒΕΑΜΜ ειχε ευτυχη καταληξη σε ενα δικαιο αιτημα χρονων βγαζοντας απο το καθεστως της ιδιοτυπης αυτης” ομηριας” τον επισκευαστικο -βιοτεχνικο κλαδο της επισκευης του αυτοκινητου.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ (ΣΙΣΕΑΜΜ ΚΟΖΑΝΗΣ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.