Δυτική Μακεδονία: 5 συλλήψεις Σκοπιανών για εισαγωγή και διακίνηση 47 κιλών χασίς



6479469e67uis5t6u5w6

-Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν -5- αλλοδαποί για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -47- κιλών και -695- γραμμαρίων, σε περιοχή της Φλώρινας

-Το πρώτο όχημα λειτουργούσε ως συντονιστής – προπομπός στη μεταφορά, ενώ το δεύτερο όχημα μετέφερε την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (21-03-2018) το βράδυ σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, 5 υπήκοοι FYROM, ηλικίας 22, 23, 37, 46 και 58 ετών, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες το βράδυ προαναφερόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή της Φλώρινας, να κινούνται από κοινού κατά τρόπο ύποπτο -2- Ι.Χ.Ε. οχήματα.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν σε ανωτέρω οχήματα σταθμεύθηκε το πρώτο όχημα με οδηγό τον 22χρονο και συνεπιβάτες τον 23χρονο και τον 58χρονο, ενώ το δεύτερο με οδηγό τον 46χρονο και συνοδηγό τον 37χρονο, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των προαναφερόμενων αστυνομικών, το δεύτερο όχημα σταθμεύθηκε σε αγροτικό δρόμο σε περιοχή της Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατείχαν και μετέφεραν από κοινού με το δεύτερο όχημα -47- πλαστικές συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -47- κιλών και -695- γραμμαρίων, ενώ το πρώτο όχημα λειτουργούσε ως συντονιστής-προπομπός και ενημέρωνε το δεύτερο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων, συντονίζοντας και διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
47 κιλά και 695 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
τέσσερις φορητοί ασύρματοι
9 κινητά τηλέφωνα και
χρηματικό ποσό 415 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.