Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 22 Μαρτίου στην Κοζάνη



bcncmtysyttdufiugiDSC_0017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ 2018 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια

Ο μισθός, το ωράριο, η ασφάλιση, οι συνθήκες δουλειάς αφορούν πρώτα και κύρια εμάς! Αφορούν τον τρόπο που εργαζόμαστε και ζούμε!

Όσο κι αν προσπαθούν να ξεγελάσουν με τα ψέματά τους, οι εργάτες γνωρίζουν ότι οι αντεργατικοί νόμοι δεν θα ακυρωθούν επειδή η κυβέρνηση εξαγγέλλει με τυμπανοκρουσίες την «έξοδο» από την κρίση και την έναρξη μιας «δίκαιης ανάπτυξης». Η «έξοδος» από την κρίση, η «δίκαιη ανάπτυξη», είναι μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοκατασκευαστών, των μονοπωλιακών ομίλων.

Η ανάπτυξη, που μας υπόσχονται, δεν θα αποκαταστήσει τις συλλογικές συμβάσεις, την ασφάλιση, τα μεροκάματα, συνολικά τους όρους δουλειάς και την καλυτέρευση της ζωή μας.

Δεν θα ανατρέψει τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Δεν θα επαναφέρει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που αυξηθήκαν ούτε τις συντάξεις που έχουν μετατραπεί σε ψίχουλα.

Αυτή η ανάπτυξη δεν έχει σχέση με τα δικά μας συμφέροντα. Είναι ανάπτυξη για να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, των αφεντικών του κλάδου που «ακονίζουν τα δόντια τους».

Όλοι μαζί οργανωμένοι, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο και στην Ομοσπονδία μας, σαν μια γροθιά, μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη, είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου, που τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 22 Μαρτίου στην Κοζάνη

  1. Συλλαλητήριο που κόβουν τη σύνταξη αν η γυναίκα είναι κάτω των 55 κ μένει μέχρι τα 67 χωρίς τίποτα θα γίνει ποτέ???η πρέπει να συμβεί στην αδερφή μας στη μάνα μας για να το θυμηθούμε???γίνεται στο εξωτερικό αλλά το κράτος είναι υποχρεωμενο να βρει δουλειά στη γυναίκα αυτή!!!αλλά εμείς κοιμόμαστε!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.