Σεμινάριο Φλάουτου και Αρμονίας στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης



88sdeartharqthaqrethrtΤο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης ανοίγει την αυλαία του εαρινού κύκλου συναυλιών – σεμιναρίων διοργανώνοντας για το τριήμερο 23-24 και 25 Μαρτίου

1. Σεμινάριο Φλάουτου με την Ιβόνα Γκλίνκα και
2. Σεμινάριο του Συνθέτη Μιχαήλ Τραυλού με θέματα : Βάσεις της Λειτουργικής Αρμονίας, ενεργειακή & ηχοχρωματική επέκταση τονικότητας καθώς και sequencing, midi, audio, notation & video art.

Το σεμινάριο του Μιχαήλ Τραυλού απευθύνεται σε μαθητές, τελειόφοιτους, απόφοιτους και επαγγελματίες μουσικούς & δασκάλους θεωρητικών της μουσικής, μαέστρους, μουσικολόγους, συνθέτες αλλά και σε εκπαιδευμένους ερασιτέχνες μουσικόφιλους.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου Φλάουτου έχει ως εξής:

Παρασκευή 23 Μαρτίου 17.00-21.00

Σάββατο 24 Μαρτίου 10.00-14.00 &
20.00 Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου με τους
Ιβόνα Γκλίνκα- Φλάουτο
Ειρήνη Ντελέζου – Πιάνο
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου (Δρίζειο).

Κυριακή 25 Μαρτίου 10.00-13.00

Το σεμινάριο του Μιχαήλ Τραυλού θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των ενδιαφερομένων.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες συμμετοχής επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Ωδείου καθημερινά 3.00μ.μ. – 9.00μ.μ. στο 24610 34932.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΧΑΗΛ ΤΡΑΥΛΟΥ – Συνθέτης

Ο πολυβραβευμένος συνθέτης Μιχαήλ Τραυλός γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1950 στον Πειραιά. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών το 1970 με τον Μιχάλη Βούρτση. Το 1975 έγινε δεκτός στην Hochschule der Künste του Βερολίνου, όπου σπούδασε σύνθεση με τον Isang Yun και ενορχήστρωση με τον Witold Szalonek. Απέκτησε το δίπλωμα του στη σύνθεση το 1980.
Ζει στον Πειραιά ως ανεξάρτητος συνθέτης και υπήρξε καθηγητής θεωρητικών και σύνθεσης. Δίδαξε στο Ελληνικό Ωδείο (1980-1982), στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας (1982-2013), στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών (1987-1996) και στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού (1998-2005). Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής των άνω ωδείων: «Νίκος Σκαλκώτας» (1989-2013), Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών (1987-1996), Κλασσικό Ωδείο Χολαργού (1998-2005). Ταυτόχρονα έδωσε σεμινάρια σε πολλά τα ωδεία της Ελλάδας.
Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανα, μια όπερα δωματίου καθώς και κοντσέρτα για σόλο όργανα και ορχήστρα. Τα  έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.
Έχει λάβει μέρος στις Διεθνείς Μέρες Σύγχρονης Μουσικής στο Gaudeamus της Ολλανδίας με τα έργα Seven happenings για 8 εκτελεστές (1977), και με τις Μotivic Variations για σόλο βιολοντσέλο (1983), αντίστοιχα. Το έργο Prisma (1979-1980) έχει επιλεχθεί στις ως άνω ημέρες. Το 1985 the International Society of Contemporary Music ISCM επέλεξε άλλη μια φορά το ήδη βραβευμένο έργο Prisma του Μιχαήλ Τραυλού για τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες. Η Μιχαήλ Τραυλός έλαβε το βραβείο the Most Distinguished Artist Prize & Special Mention στον Διεθνή Διαγωνισμό IBLA Grand Prize 2017.
Η μουσική του έχει εκδοθεί από τον Ch. Νάκας – Κ. Παπαγρηγορίου στην Ελλάδα και Τόνος – Musikverlage στη Γερμανία .
Πολλά έργα του Μιχαήλ Τραυλού έχουν ηχογραφηθεί και εμφανίζονται στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρίες όπως Lyra, Tar, Dna, El Culto/ClassXX, Ablaze Records, Sarton, Phasma-Music και άλλες. Το 2017, το άλμπουμ “ONE MINUTE” με το έργο του The Clown κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Global Music Award – Silver Double Medal – Outstanding Achievement (Σύγχρονη Κλασική Μουσική και Άλμπουμ), και το άλμπουμ “PROGRESSIONS”, αποκλειστικά με δική του μουσική, κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Global Music Award – Gold Triple Medal – Awards of Excellence (Σύνθεση, Εκτέλεση, Άλμπουμ) και ήταν υποψήφιο για το εξαίσιο βραβείο  International Classical Music Awards – ICMA 2018 ( στην κατηγορία Contemporary Music – Σύγχρονη μουσική).

ΒΡΑΒΕΙΑ/ΑWARDS
1st Prize: International Composers’ Competition, Jeunesses Musicales International (JMI) in Belgrade, for his work Eniwetock (1979).
1st Prize: International Composers’ Competition, in Stuttgart, for his string quartet Metathesis (1979).
Prince Pierre of Monaco Music Composition Award (Prince Pierre Foundation), for his orchestral work Πρίσμα (Prisma) (1981).
Prize: Competition of Hellenic Ministry of Culture, for his orchestral work Πρίσμα (Prisma) (1982).
Prize: Competition of Hellenic Ministry of Culture, for his string quartet Metathesis (1979).
Prize: Competition of the Municipality of Athens, for his ballet Adventures of Ulysses, (1991).
Global Music Award – Gold Triple Medal – Awards of Excellence (Composer, Flautist and Album) (2017).
IBLA Grand Prize Competition – Most Distinguished Artist Prize & Special Mention (2017).
Nomination for the International Classical Music Awards – ICMA (Contemporary Music) (2018).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ IWONA GLINKA – Φλάουτο

Η Δρ Iwona Glinka είναι σολίστ και κορυφαία ερμηνεύτρια της νέας και της πειραματικής μουσικής. Ίδρυσε το Phasma-Music Ensemble το 2016, όπου υπηρετεί σήμερα ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου (ανάμεσα σ’ αυτά και πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων, Πολωνών, Καναδών, Άγγλων και Αμερικανών συνθετών) και έχει συμπράξει ως σολίστ και πρώτο φλάουτο σε ορχήστρες σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Έχει αναπτύξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα μουσική, η οποία από το 1994 είχε ως αποτέλεσμα πάνω από εκατό παγκόσμιες πρεμιέρες έργων Αυστραλών, Βέλγων, Ελλήνων, Πολωνών, Γερμανών, Καναδών, Άγγλων και Αμερικανών συνθέτων, περισσότερα από εκατό από αυτών γράφτηκαν ειδικά για εκείνη.
H Iwona Glinka γεννήθηκε στο Kwidzyn της Πολωνίας. Σε ηλικία 18 ετών πήρε δίπλωμα φλάουτου από το Μουσικό Λύκειο του Gdansk με την υψηλότερη διάκριση και παράλληλη ειδίκευση στη διδασκαλία. Συνέχισε στη Μουσική Ακαδημία του Gdansk απ’ όπου και αποφοίτησε το 1994 με Master of Music in Performance. Με υποτροφία της Bâoise Holding Scholarship Found παρακολούθησε κατά την περίοδο 1991-94 τα θερινά μαθήματα της Μουσικής Ακαδημίας του Lenk στην Ελβετία με τον Peter Lukas Graf. Το 1992 με υποτροφία του δημάρχου της πόλης του Darmstadt της Γερμανίας, παρακολούθησε το Ferienkurse für Neue Musik, όπου μελέτησε σύγχρονες τεχνικές φλάουτου με τον Pierre-Yves Artaud. Από το 1996 συνεχίζει τις σπουδές της στην Accademia Internationale Superiore di Musica στην Biella της Ιταλίας με τον Peter-Lukas Graf και αργότερα στην École Normale de Paris με τον Pierre-Yves Artaud.
Από το 1995 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Το 2015 παραιτήθηκε από τη θέση της στην Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών και από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής για να ασχοληθεί πιο ενεργά με την σόλο καριέρα της μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας ως πρώτο φλάουτο σε διάφορες ορχήστρες και συγκροτήματα. Σήμερα διαιρεί τον χρόνο της ανάμεσα στο οικογενειακό της σπίτι στον Πειραιά και στο Kwidzyn.
Η Iwona Glinka έλαβε το βραβείο the Most Distinguished Artist Prize & Special Mention στον Διεθνή Διαγωνισμό IBLA Grand Prize 2017. Επελέγη ως εκτελέστρια: στο Διεθνές Συνέδριο “Research Hands on Flute” στο Aveiro της Πορτογαλίας (2017), στο Μεγαλύτερο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φλάουτου στο San Diego των ΗΠΑ (2016), Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φλάουτου στο Τορόντο του Καναδά (2015), στο 5ο Φεστιβάλ Φλάουτου της Σλοβενίας(2004), στο 3ο Φεστιβάλ Φλάουτου στο Madison των ΗΠΑ (2006) και τον Αύγουστο του 2007 στο Φεστιβάλ του James Galway στο Weggis της Ελβετίας.
Η Iwona Glinka έχει ηχογραφήσει και εμφανίζεται σε δεκάδες δίσκους των ευρωπαϊκών και των Αμερικανικών εταιριών, όπως Sarton Records, BMG, Ίριδα, Magni, Mercury, Phasma Music, PMG και άλλων. Το 2017, το άλμπουμ της “ONE MINUTE” κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο – Global Music Award -Silver Double Medal – Outstanding Achievement (Σύγχρονη Κλασική Μουσική και Άλμπουμ) και το άλμπουμ της “PROGRESSIONS” κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Global Music Award – Gold Triple Medal – Awards of Excellence (Σύνθεση, Εκτέλεση, Άλμπουμ) και ήταν υποψήφιο για τα Διεθνή Βραβεία Κλασικής Μουσικής – ICMA 2018 (Σύγχρονη Μουσική).
Το 2009 αναγορεύτηκε διδάκτορας ενόργανης μουσικής τέχνης στη Μουσική Ακαδημία της Κρακοβίας με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την μουσική για φλάουτο του Brian Ferneyhough και το 2012 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την σύγχρονη ελληνική μουσική για σόλο φλάουτο.
Η Iwona Glinka είναι Yamaha Artist. Περισσότερα στην ιστοσελίδα: www.travlos-glinka.com
Η Iwona Glinka είναι μια θαυμάσια φλαουτίστα και μουσικός του οποίου ο καθαρός, αργυρόχρους τόνος θα άρει τα πνεύματα του πιο ακανθισμένου ακροατή.
David DeBoor Canfield / FANFARE MAGAZINE / May-June 2017
Στο «Projection for Flute Alone» μια πρώτης τάξεως άσκηση στις χρήσεις των “bent”, multiphonics, και άλλων διευρυμένων τεχνικών, Παναγιώτης Λιαρόπουλος φάνηκε εξίσου γοητευμένος με το φλάουτο, καθώς υπήρχε παντού, από υψηλή τέχνη στην «πρωτόγονη» …. Iwona Glinka έδωσε μια εκπληκτική ερμηνεία.
Ο Richard Buell / Boston Globe / ΗΠΑ / Φεβρουάριο 2002
Η μουσικότητα της και την παντελή έλεγχο στης λεπτές αποχρώσεις αποκάλυψε μια εξελιγμένη μουσικό με υπέροχο στυλ.
Carlo Vincetti Frizzo / Composer / ΗΠΑ / Φθινόπωρο 2002
… Απλά εξαιρετική …
Avant-garde & Beyond, CJSR Radio 88.5 FM (Edmonton, Alberta, Canada)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.