Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: «Το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει «διορισμούς» τον Οκτώβριο για 3 χρόνια!»



sxoleio_koz2

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ): Γιατί να μην ανακοινώσει «διορισμούς» για περισσότερα χρόνια, το ίδιο δεν είναι;

Ο άνευ προηγουμένου κυνικός εμπαιγμός στο μεγαλείο του. Αντί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να απολογείται για την συνεχή εξαπάτηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών, επιχειρεί να στήσει μια φτηνή και εξοφλημένη κομματική προπαγάνδα περί διορισμών στο παιχνίδι του κραταιού λαϊκισμού του.

Λίγο καιρό πριν τις εκλογές ισχυρίζεται ότι θα ανακοινώσει «διορισμούς» για 3 χρόνια που θα αφορά όμως μια άλλη κυβέρνηση. Αλλά, γιατί διορισμούς μόνο για τρία χρόνια και όχι για περισσότερα; Έτσι κι αλλιώς ανακοίνωση θα είναι, σαν αυτές που έκανε κάθε τόσο όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής του.

Αντί να σιωπά για την κοροϊδία που έκανε και κάνει για τους περίφημους 20.000 διορισμούς από τους Υπουργούς του, επιδίδεται σε νέα δημαγωγία προκαλώντας την αγωνία των αναπληρωτών και των αδιόριστων εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη μείωση των λειτουργικών και των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών.

Ποτέ η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. δεν είχε καν απόφαση για διορισμούς στην εκπαίδευση. Έχει υπογράψει στο Μνημόνιό της τη δέσμευση για μηδενικούς διορισμούς. Και αυτά που σήμερα ισχυρίζεται ο Υπουργός ότι το έθεσε το θέμα στην τρόικα είναι ακόμα μια φτηνή προπαγάνδα. Και αν το έθεσε φραστικά, αφού δεν συζητήθηκε καν, προς τι ο λόγος, αφού οι αποφάσεις έχουν ληφθεί;

Για να γίνουν διορισμοί στο ορατό μέλλον και πάντως πέραν της επόμενης σχολικής χρονιάς 2018-2019, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Υπουργός, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα, στοιχείο που δεν είναι ούτε καν πολιτικό ζητούμενο από την κυβέρνηση, και ας ισχυρίζεται το αντίθετο ο Υπουργός. Και πέραν τούτου, απαιτούνται οικονομικοί πόροι, για τους οποίους δεν γίνεται ούτε καν θεωρητική αναφορά προφανώς γιατί δεν το θεωρεί καν απαραίτητο το Υπουργείο, και σ’ αυτό είναι συνεπές αφού ξέρει συνειδητά ότι δημαγωγεί και εμπαίζει.

Αλλά εδώ όχι μόνο δεν έχει λυθεί ούτε το σύστημα διορισμών αλλά το Υπουργείο δεν έχει ούτε καν μια γενική πρόταση. Ζητάει δε από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες προτάσεις επί του συστήματος χωρίς το ίδιο να δίνει ως οφείλει τη δική του πρόταση αφού έχει και την πολιτική και θεσμική ευθύνη – προφανώς γιατί το πνεύμα του εμπαιγμού και του λαϊκισμού δεν αφήνει περιθώρια για συγκεκριμένη και δεσμευτική αναφορά.

Η αδιοριστία τόσων χρόνων, το δράμα αδιοριστίας των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών και οι άθλιες συνθήκες κυρίως των νέων εκπαιδευτικών δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο. Υπονομεύουν τη στοιχειώδη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βασική αξίωση κάθε εργαζόμενου για σταθερή εργασία.

Οι αναπληρωτές – που μπορεί να έχουν ακόμα και 20 χρόνια προϋπηρεσίας, κάτι που δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο τομέα του δημοσίου – κινδυνεύουν να βγαίνουν στη σύνταξη χωρίς να έχουν διοριστεί!

Το μαζικό κίνημα και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αναπληρωτών και αδιόριστών εκπαιδευτικών έχουν φέρει σε δύσκολη πολιτική θέση το Υπουργείο Παιδείας. Η συνέχιση αυτού του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση και την επίλυση του προβλήματος.

Και είναι αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, γιατί είναι αγώνας για τη στήριξη της σκληρά δοκιμαζόμενης δημόσιας εκπαίδευσης και για την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού επαγγέλματός μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στον κοινό, δίκαιο και κρίσιμο αγώνα του διορισμού εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία, να σταματήσει το δράμα των αναπληρωτών.

Να αντισταθούμε στην αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Να αγωνιστούμε για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, μορφωτικών και πολιτιστικών λειτουργιών και πρωτοβουλιών του σχολείου.

Να στηρίξουμε αγωνιστικά τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, των αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις στις 30 Μαρτίου 2018

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.