O παπα-drone του Βοΐου, πατέρας Κωνσταντίνος: Ο ιερέας που βιντεοσκοπεί με ελικοπτεράκι ξεχασμένα χωριά και συγκινεί τους ομογενείς



papadrone-2

Εντύπωση προκαλεί, σε όσους δεν τον γνωρίζουν, ο πατήρ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης που βιντεοσκοπεί με drone τοπία και αξιοθέατα της Δυτικής Μακεδονίας και άλλων περιοχών.

Πριν 3 χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις λήψεις drone, όταν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης είχε ανέβει σε μια καρέκλα για να τραβήξει βίντεο από ψηλά. Τον πλησίασε ένα ντόπιος και του είπε «γιατί δεν παίρνεις ελικοπτεράκι;». Και πήρε.

Έκτοτε, αφού τελειώσει τα λειτουργικά του καθήκοντα, αρχίζει τις εξορμήσεις για να δείξει από ψηλά τις ομορφιές του τόπου του.

Όσοι γνωρίζουν τον πατήρ Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, γνωρίζουν και την αγάπη του για τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση.

Με την φωτογραφική του μηχανή γύριζε τα χωριά του Βοΐου και τραβούσε φωτογραφίες από τη φύση, τα μνημεία, τις πλατείες και τους ανθρώπους του τόπου.

Στις τοπικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια, ήταν εκεί για να βιντεοσκοπεί και να ενημερώνει την ιστοσελίδα του, αναδεικνύοντας το Βόιο και την Κοζάνη.

Έτσι, ο Μητροπολίτης του έδωσε το όνομα που μέχρι και σήμερα τον χαρακτηρίζει » ο παπα-razzi του Βοΐου».

Οι ομογενείς του εξωτερικού που βλέπουν τα βίντεο, συγκινούνται και νοσταλγούν τον τόπο τους και πολλοί από αυτούς του στέλνουν δώρα, drone εξελιγμένης τεχνολογίας και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μην σταματήσει να βιντεοσκοπεί.

papadrone-teliki-768x384

Χρησιμοποιεί τα μοντέλα Phandom 2 και Phantom 4 και άλλα. Είναι δώρα των ομογενών της Αμερικής για να μην σταματήσει να βιντεοσκοπεί.

Ένας ελληνοαμερικανός του δώρισε ένα osmo για να βιντεοσκοπήσει το χωριό του και να ξαναδεί το μέρος που μεγάλωσε, έστω κι από μακριά.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, έχει βίντεο τόσο από το Βόιο και τα χωριά του, όσο και από άλλες περιοχές όπως η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Κοζάνη.

Πολλοί είναι εκείνοι που το ζητούν να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις και να τραβήξει με drone, ή να ταξιδέψει και να αναδείξει ξεχασμένες περιοχές και μνημεία.

Όπως χαρακτηριστικά λένε «βγάζει τον τόπο από το σκοτάδι στο φως».

Τα βίντεο που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του, χρησιμοποιούνται και από τοπικά κανάλια που του ζητούν την άδεια.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος τα παραχωρεί με χαρά, αρκεί να αναδειχτεί ο τόπος, αφού αυτή είναι η προσωπική του ευχαρίστηση. Να μην μείνει ο τόπος του στην αφάνεια, να μην ξεχαστεί.

Όταν ταξιδεύει για να βιντεοσκοπήσει περιοχές που δεν γνωρίζει, αρχικά κάνει την «αναγνωριστική πτήση» όπως την αποκαλεί, για να δει από ψηλά το μέρος.

Στη συνέχεια γνωρίζεται με τους ντόπιους που του υποδεικνύουν τα σημεία που αξίζει να φανούν, ώστε να ξαναπάει στοχευμένα για βιντεοσκόπηση.

Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι που τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία ακόμη και με ειρωνεία, καθώς δεν είναι συνηθισμένο ένας παπάς να πετάει drone.

Με το αφοπλιστικό του χιούμορ τους απαντάει και στο τέλος όλα λύνονται με χαμόγελο.

Δείτε το βίντεο με τα χιονισμένα τοπία του Βοΐου που προβλήθηκε σε τοπικό κανάλι:

Αν και πάντα είχε όνειρο να γίνει ιερέας, στα νεανικά του χρόνια σπούδασε και εργάστηκε ως φανοποιός.

Με καταγωγή από τη Νεάπολη Κοζάνης, γεννήθηκε στη Γερμανία και σε ηλικία 7 ετών επέστρεψε με την οικογένειά του στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Βέροια όπου έμεινε μέχρι τα 20 του χρόνια.

Το 2001 χειροτονήθηκε ιερέας και από το 2002 μέχρι και σήμερα ζει μαζί με την οικογένειά του, την πρεσβυτέρα Αικατερίνη και τα 2 παιδιά τους τον 8χρονο Παναγιώτη και την 6χρονη Ελένη στη Νεάπολη Βοΐου, τον τόπο καταγωγής του.

Λειτουργεί σε δύο χωριά του Βοΐου, την Κορυφή και τη Χρυσαυγή, ενώ έχει χρειαστεί να λειτουργήσει και σε 4 χωριά σε μία μέρα.

Το 2009, μόλις τελείωσε τις θεολογικές σπουδές του στο ΑΠΘ, έφτιαξε την ιστοσελίδα tovoion για να αναδείξει τον τόπο του και να ενημερώνει για τις εκδηλώσεις και τα τοπικά νέα.

Από το valueforlife.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “O παπα-drone του Βοΐου, πατέρας Κωνσταντίνος: Ο ιερέας που βιντεοσκοπεί με ελικοπτεράκι ξεχασμένα χωριά και συγκινεί τους ομογενείς

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.